NYERJ BELÉPŐT: Okt.20. Filous feat. Klei, Lea Santee az A38 hajón

Az osztrák elektronikus zene legismertebb kurrens előadója lép fel ezen az estén. NYERJ BELÉPŐT!
Térkép betöltése...
Petőfi híd, budai hídfő
2017.10.20 20:00 - 23:00
A38 Hajó

Filous feat. Klei, Lea Santee

Az osztrák elektronikus zene legismertebb kurrens előadója lép fel ezen az estén: a 20 éves producer-zseni, filous ad exkluzív DJ-szettet, előtte pedig Lea Santee játszik majd.

A 20 éves Percy-t Bécsben csak pár dolog különbözteti meg kortársaitól: a közel két és félmillió YouTube-követő, három európai szinten is nagyszínpados sláger, és első EP-jének, a Dawnnak példamutató digitális világuralma, amivel az iTunes listáit kilenc országban vezethette dalaival.

A bécsi elektronikus undergroundból remixei jóvoltából kinőtt producert mindig saját kíváncsisága vitte előre, és ezzel tudta kivívni az osztrák elektronika Parov Stelar utáni másodvirágzását, ami az érzékeny-trópusi, finom elektronikát Bécsbe költöztette.

Percy tízéves kora óta játszik különböző hangszereken, a jazztől a fúziós progresszív rockig minden érdekelte: számára a ’filous’, mint alteregó, egyfajta kísérlet volt arra, hogyan tudna elektronikus zenei dalokat producelni, és arra ő sem számított, hogy YouTube-videóival ekkora rivaldafény övezi majd minden lépését, és kollaborációi viral tartalomként járnak fülhallgatóról fülhallgatóra.

A tutorial-videókból tanuló producer hamar kiépett Flume és ODESZA árnyékából, bár hatásuk alapjaiban jellemezte az első filous-dalok atmoszféráját, finom lebegtetését és dallamvilágát. Ez elég volt a Hypemachine-nek is ahhoz, hogy kiemelje Percy-t a szobaproducerek közül, aki azóta is nemzetközi figyelemnek örvend.

Első magyarországi fellépésével új EP-jét, a For Love dalait ünnepli majd saját szettjében, az idén 40 éves Osztrák Kulturális Fórum – Österreichisches Kulturforum Budapest jóvoltából – filous szettje az A38-on garantáltan kihagyhatatlan élmény, hiszen klubkörnyezetben valószínűleg először és utoljára lehet megtekinteni majd napjaink egyik legfelkapottabb producerét.


Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on TumblrPrint this pageEmail this to someone

Találd meg a helyed!

mai bulik
buli helyek
kocsma/bár
étterem / kávézó / teázó
divat/design-shop
mozi
múzeum / galéria
színház
bubi - közbringa
gyorsétterem
dohánybolt
strand / fürdő / wellness
Az Antropos.hu térképet folyamatosan bővítjük, ha szerinted valami hiányzik róla, akkor ITT üzenhetsz a szerkesztőknek!

Hozzászólások

lap tetejére