NYERJ BELÉPŐT: Jún.1. We Lost The Sea /AU/, Meniscus /AU/, Dumbsaint /AU/ az A38 hajón

2015 feltehetően legfontosabb és legemberibb önterápiás lemezével, a Departure Songs instrumentális dalaival indul első Európa-turnéjára. NYERJ BELÉPŐT!
Térkép betöltése...
Petőfi híd, budai hídfő
2017.06.01 19:30 - 23:00
A38 Hajó
1900 Ft, elővételben: 1500 Ft
We Lost The Sea (AU), Vendégek: Meniscus (AU) & Dumbsaint (AU)

2015 feltehetően legfontosabb és legemberibb önterápiás lemezével, a Departure Songs instrumentális dalaival indul első Európa-turnéjára a sydney-i We Lost The Sea, akik énekesük tragikus elvesztését követően definiálták újra saját hangzásukat és a zenével való kapcsolatukat. Az utaztató alapélményű post-rock zenekar a belga Dunk! Fesztivál köré szervezett turnéjának részeként adja első hazai koncertjét az A38 Hajó koncerttermében, ahol két kiadó- és honfitársa, a Meniscus és a Dumbsaint gondoskodik majd a felvezetésről.

Ahogy a zenekar jellemzi a Departure Songs dalait, az album az emberi történelem azon erőfeszítéseinek állít emléket, amelyek hosszas útkeresések után kudarcba fulladtak, ám mégis alapjaiban hatnak ki a történelmünkre és kultúránkra. Erről, a keresésélmény katarzisáról szól az öt dalból álló lemez, ami minden értelemben új kihívás elé állította a zenekart, hiszen a We Lost The Sea első instrumentális felvételén így állít emléket a 24 éves korában elhunyt énekesének, Chris Torpynak. Mivel a frontember saját akaratából vetett véget az életének, rövid ideig a zenekar is szünetelt, ám a tagok úgy döntöttek, hogy a zenélésben dolgozzák majd fel ezt a tragédiát, ami az utóbbi évek egyik leginkább megrázó, minden pillanatában emberi post-rock lemezét adta a műfajnak. Épp ezért időszerű, hogy a korábban a Baroness, a Rosetta vagy a This Will Destroy You társaságában turnézó We Lost The Sea végre meghódítsa Európát is, bár gitárosuk, Matt már a Lo! technikusaként az A38 Hajón is járt két éve, a Cult of Luna vendégeként. A közös kapcsolat, hogy Magnus Lindberg keverte a We Lost The Sea első lemezét is, most viszont a Departure Songs és az életmű korábbi dalai elevenednek meg a fedélzeten, egyedülálló vetítéssel kísérve.

A We Lost The Sea közvetlen előzenekara a kiadópartner Meniscus lesz, akik a progresszív rockzene hagyományai felől közelítik meg az instrumentális post-rock érzékenységét: hangzásvilágukban a King Crimson kozmikus bolyongása találkozik a Sigur Rós érzékenységével, valamint a Mogwai rétegelt struktúráival. A zenekar legújabb lemeze, a Refractions 2016 októberében jelent meg, és látványos vizuállal kísérve is ezek a dalok határozzák majd meg a Meniscus hazai visszatérését.

Az estét nyitó Dumbsaint minden értelemben egy kísérleti produkció: az ausztrál triónál egymást feltételezi hang és kép viszonya, így jellemzően saját lemezeikre is audiovizuális projektekként gondolnak: a lemezek rögzítésével párhuzamosan filmeket készítenek a dalokhoz. Súlyosan örvénylő, post-metaltól sem idegen hangkísérleteik mindig lekövetik a képen zajló eseményeket, vagy tudatosan igyekeznek bontani a látszólagos összhangot: ez a folyamatos változás a Dumbsaint alapélménye, akik eddigi életművük leghatásosabb kompozícióit játsszák majd el az A38 Hajó fedélzetén.


Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on TumblrPrint this pageEmail this to someone

Találd meg a helyed!

mai bulik
buli helyek
kocsma/bár
étterem / kávézó / teázó
divat/design-shop
mozi
múzeum / galéria
színház
bubi - közbringa
gyorsétterem
dohánybolt
strand / fürdő / wellness
Az Antropos.hu térképet folyamatosan bővítjük, ha szerinted valami hiányzik róla, akkor ITT üzenhetsz a szerkesztőknek!

Hozzászólások

lap tetejére