NYERJ BELÉPŐT: Aug.31. KiSTeHéN 15 a Budapest Parkban!

A KiSTeHéN zenekar idén ünnepli fennállásának 15. évét! NYERJ PÁROS BELÉPŐT!
Térkép betöltése...
IX., Soroksári út 60.
2017.08.31 18:00 - 22:00
Budapest Park
Küzdőtér ✚ ➝ Early Bird: 1 999 Ft - Elfogyott!, ➝ Limitált Elővétel: 2 499 Ft, ➝ Normál ár: 2 999 Ft, ✚ Terasz jegyek ✚ ➝ Mastercard bal első terasz: 4 999 Ft, ➝ Mastercard bal középső terasz: 4 999 Ft
KiSTeHéN

Idén ünnepli fennállásának 15. esztendejét a Kistehén zenekar. A 2002-es Sziget Fesztivál reklámdalaként debütáló banda, az “Én vagyok a Kistehén, ülök a fatetején” c. nótájával robbant be szinte azonnal a köztudatba, amit várakozás nélkül követett is a “Szájbergyerek” éveken át tartó nagy sikere. Az alternatív zenét játszó zenekar azóta már öt nagylemez tulajdonosa. Az évek alatt jó sokan megfordultak a bandában és ezen az estén nagy valószínűséggel a régi és új tagok közül is majdnem mindenkit láthatunk majd a színpadon, aki valaha is a Kistehén zenekarban játszott. A nyár utolsó estéjét töltsd a Parkban, a Kistehénnel és vendégeivel!

 

Kollár-Klemencz László együttese nagy utat járt be azóta, hogy a 2002-es Sziget Fesztivál reklámmal útnak indult. A máig emlékezetes reklámban a későbbi Kistehén zenekar az “Ééén vagyok a kis tehééén, ülök a fa tetejééén” kezdetű dal előadójaként debütált.

Az Én, a kistehén c. dalt Kollár-Klemencz László írta és énekelte, a figurát Igor Lazin rajzolta. A hatalmas sikert követően Kollár-Klemenczet egy egész estés album készítésére kérték fel, így született meg az első lemezük, Zene a nyulaknak (2002) címmel.

A zenekar kezdetben a lemez címével megegyező néven koncertezett, később Kistehén Tánczenekarra, végül Kistehén-re változtatták a nevüket.

 

A zenekar felállása, több tagcsere után, 2005-re véglegesedett, a Szájbergyerek frenetikus sikerét követő rengeteg fellépés pedig valódi koncertzenekarrá érlelte.

A kétévenként megjelenő lemezeiken rendre szerepelt egy-két olyan országos sikerű sláger, mint a komikus-ironikus Jó csávó a Markó, a mulatozós Szerelmes vagyok minden nőbe és a Virágok a réten, vagy a pszichedelikus Elviszi a szél című dalok. A zenekar Csintalan c. albuma 2007-ben arany, majd platina lemez lett.

A zenekar összetételében a legnagyobb változás 2010-ben történt: négy tag kiválását követően az alapító frontember, Kollár-Klemencz László szinte teljesen újjászervezte a formációt. A szerteágazó stílus, a többszöri névváltozás és tagcserék ellenére a Kistehén ma is az egyik legnépszerűbb magyar zenekar, az ovisoktól a nyugdíjasokig mindenki ismeri őket.

 

A 2012-es Elviszlek magammal című lemezen – a megszokott szellemes, hétköznapi témák mellett – a közéletre reflektáló szövegek is szerepelnek. Ilyen például az Ezt is elviszem magammal című dal, Erdős Virág versének megzenésített változata. A szám sikerét követően 2014-ben Kollár-Klemencz László és Erdős Virág közösen adták ki a Legesleges c. lemezt, melyen tíz megzenésített vers található.

A Kistehén utolsó lemeze 2014 végén, Szomjas Nők címmel jelent meg, sokan ezt tartják a legegységesebb és legszerethetőbb munkájuknak.

2016 tavaszától egy olyan „Best of Kistehén” műsorral koncerteznek, melyben a dalok 80%-át a rajongóik szavazták meg a zenekar közösségi oldalán. A Kistehén új lemeze 2017 őszén várható, de ezt megelőzően, még a nyár közepén egy 15 dalos “Best of” lemez kiadását is tervezik.

Olyan, hogy Kistehén zenekar soha nem volt – mondja Kollár-Klemencz László. – Amit lehet látni, az egy másik zenekar, amely egy Kistehén nevű zenekar leple alatt állandóan változva kalandozik 15 éve. Furcsa belekerülni egy olyan helyzetbe, ahol már olyan nagy a zenekar múltja, hogy nem tudjuk egyetlen koncerten az egész repertoárt eljátszani. Ezalatt a 15 év alatt minden lemezünk egy másik zenekar lemeze lehetett volna. Olyan közönséget könnyű találni, és összeverbuválni, akik beleszeretnek együtt egy lemezbe. De olyan ember, aki minden Kistehén lemezt szeret, szerintem csak egy van. Én.

 

KiSTeHéN 15 – Budapest Park

csütörtök, 31 augusztus 2017 4:30 du.

@ Budapest Park

Creator: Budapest Park


Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on TumblrPrint this pageEmail this to someone

Találd meg a helyed!

mai bulik
buli helyek
kocsma/bár
étterem / kávézó / teázó
divat/design-shop
mozi
múzeum / galéria
színház
bubi - közbringa
gyorsétterem
dohánybolt
strand / fürdő / wellness
Az Antropos.hu térképet folyamatosan bővítjük, ha szerinted valami hiányzik róla, akkor ITT üzenhetsz a szerkesztőknek!

Hozzászólások

lap tetejére