Jan.18. Bernstein, Gershwin, Stravinsky a MÜPA-ban

Bernstein tűzijátéka után egy másik sziporkázó 20. századi amerikai mű, George Gershwin 1925-ös F-dúr zongoraversenye hangzik el...
Jan.18. Bernstein, Gershwin, Stravinsky a MÜPA-ban
Térkép betöltése...
2018.01.18 19:30 - 22:00
Művészetek Palotája


Leonard Bernstein 1956-ban operettet komponált Voltaire regényéből, s habár e fanyarul szellemes darabot csak lassanként fogadta el a világ, a Candide nyitánya szinte a kezdet kezdetén hálás koncertszámmá vált. Bernstein tűzijátéka után egy másik sziporkázó 20. századi amerikai mű, George Gershwin 1925-ös F-dúr zongoraversenye hangzik el. A szerző által önmagának szánt virtuóz zongoraszólót ezúttal az alig húszesztendős, de a „nagy ígéret” pályaszakaszán immár túljutott Berecz Mihály játssza.
A koncert második felét két Stravinsky-kompozíció alkotja, közülük az egyik – méltón a közönséggel művek egész sorát felfedeztető Rácz Zoltán működéséhez – magyarországi bemutatóként szólal meg. A Gyászének című zenekari művet 1908-ban komponálta az ifjú zeneszerző. A több mint egy évszázadon át elveszettnek hitt alkotás 2015-ben került elő a szentpétervári konzervatórium archívumából. A Tűzmadár viszont megszületése óta egy pillanatra sem tűnt el a repertoárról, mi több, a balett 1910-es bemutatóját követően tételeiből Stravinsky újabb és újabb szviteket állított össze. Ezúttal az 1945-ös szvit hangzik el.

Rendező: Concerto Budapest


Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on TumblrPrint this pageEmail this to someone

Találd meg a helyed!

mai bulik
buli helyek
kocsma/bár
étterem / kávézó / teázó
divat/design-shop
mozi
múzeum / galéria
színház
bubi - közbringa
gyorsétterem
dohánybolt
strand / fürdő / wellness
Az Antropos.hu térképet folyamatosan bővítjük, ha szerinted valami hiányzik róla, akkor ITT üzenhetsz a szerkesztőknek!

Hozzászólások

lap tetejére