Febr.1. Jazz Showcase – A Tálas Áron Trió és Mike Moreno @ MÜPA

Áron Tálas a hazai fiatal jazzgeneráció egyik legnagyobb figyelmet érdemlő alakja...
Febr.1. Jazz Showcase - A Tálas Áron Trió és Mike Moreno @ MÜPA
Térkép betöltése...
2018.02.01 20:00 - 22:00
Művészetek Palotája


A huszonhét éves zongorista, dobos és zeneszerző, Áron Tálas a hazai fiatal jazzgeneráció egyik legnagyobb figyelmet érdemlő alakja. Néhány éve még a Jazz Showcase délutáni fellépői közt mutatkozott be, most pedig már Pat Metheny kedvenc gitárosával hallhatjuk.

Zongoristaként és zeneszerzőként két saját zenekart vezet: a Tálas Áron Triót és a különböző stílusokon átívelő, groove-os alapokon nyugvó zenét játszó Flight Modust. 2013-ban zenekarával megnyerte a Magyar Jazz Szövetség Jazz Combo Versenyét, ugyanebben az évben Junior Prima-díjat kapott, két évvel később a Montreux-i Jazzfesztiválon a zongoristák között döntőbe jutott, majd Gramofon-díjjal ismerték el. 2015-ben diplomázott a Zeneakadémián, ahol azóta korrepetitorként dolgozik, s tanít a Kodolányi János Főiskola és a Bartók Béla Zeneművészeti Szakközépiskola jazz tanszakán is.

A magyar jazzélet meghatározó bőgősével, Barcza Horváth Józseffel és az ugyancsak fiatal, Hollandiában és itthon is egyre sikeresebb Gyárfás Attila dobossal alkotott triója a közelmúltban, Japánban jelentette meg első, Floating Island című lemezét. Tálas emellett állandó tagja Borbély Mihály zenekarainak, a Lantos Zoltán Opensource-nak, a Karosi Júlia Quartetnek és a Tzumo Exclusive-nak. Olyan külföldi sztárokkal játszott már együtt, mint Dave Liebman, Nils-Petter Molvær, Eivind Aarset, Ed Neumeister és a New York Voices, most pedig New York egyik legkeresettebb gitárosával, Mike Morenóval bővül társainak sora.

 


Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on TumblrPrint this pageEmail this to someone

Találd meg a helyed!

mai bulik
buli helyek
kocsma/bár
étterem / kávézó / teázó
divat/design-shop
mozi
múzeum / galéria
színház
bubi - közbringa
gyorsétterem
dohánybolt
strand / fürdő / wellness
Az Antropos.hu térképet folyamatosan bővítjük, ha szerinted valami hiányzik róla, akkor ITT üzenhetsz a szerkesztőknek!

Hozzászólások

lap tetejére