Egy lazább kreativitás

Főszerepben a mindennapi tárgyak. Útmutatás a fenntarthatóság felé. Csak semmi erőltetettség. Megnéztük az Inside Insight című kiállítást a Műcsarnokban.

Főszerepben a mindennapi tárgyak. Útmutatás a fenntarthatóság felé. Csak semmi erőltetettség. Megnéztük az Inside Insight című kiállítást a Műcsarnokban.

A Kassai Műszaki Egyetem művészetis hallgatói kaptak nyárra két kisebb termet a Műcsarnok alagsorában arra, hogy kicsit megmutathassák magukat a főváros műkedvelőinek.

Az Inside Insight névre keresztelt kiállítás főszereplői a mindennapi életben használatos, lakásokba való tárgyak. Nagyon kreatívak, nagyon egyediek, érződik mögöttük az alkotói szabadság. A kereskedelemben még csak hasonlókat sem nagyon találni. Ez persze nem is véletlen, a Kassai Egyetemen ugyanis szabadon választhatóak a kutatási témák, a tervezésnél pedig szándékoltan erősítik az alkotás önkifejezői oldalát – derül ki a kiállítás ismertetőjéből.

INSIDE INSIGHT – Design a lakásban

„A kiállítással a tervezőmunkának azt a válfaját kívánjuk megismertetni a közönséggel, amely nem a kereskedelmi forgalom, hanem egy lazább, nyitottabb kreativitás irányába tart. Hiszünk abban, hogy az ilyen jellegű munkák a megfelelő módszerek és célok révén utat mutathatnak a fogyasztói társadalomból a fenntarthatóság felé. Otthonaink az életmódunkat tükrözik. Ezért választottuk a témát, és rajta keresztül egyben azt is szeretnénk bemutatni, hogy az oktatók munkája a szemléletformálás folyamatában sokkal nagyobb jelentőségű, mint amilyennek tűnik” – mondta Tibor Uhrín, a Design Tanszék tanára, a kiállítás társkurátora.

Sokáig kerestük a megfelelő szót a tárlat milyenségének leírására. Szerintünk a „könnyed” a legjobb kifejezés. A két kisteremben kényelmesen berendezett ilyen-olyan holmikban nincs semmi erőltetettség. Ömlik belőlük a könnyedség, a frissesség, a játékosság. És borzasztóan egyediek. Semelyik jelenleg dívó trendbe nem lehet beilleszteni őket.

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on TumblrPrint this pageEmail this to someone

Képző

Találd meg a helyed!

mai bulik
buli helyek
kocsma/bár
étterem / kávézó / teázó
divat/design-shop
mozi
múzeum / galéria
színház
bubi - közbringa
gyorsétterem
dohánybolt
strand / fürdő / wellness
Az Antropos.hu térképet folyamatosan bővítjük, ha szerinted valami hiányzik róla, akkor ITT üzenhetsz a szerkesztőknek!

Hozzászólások

lap tetejére