Dj potré: STØY – Mit mutat egy csaj az underground világban?

STØY mesélt az első dj-zésről, kedvencekről, és arról nőként mennyire nehéz dj-ként érvényesülni...

-Hogyan kerültél kapcsolatba a zenével?

-Először talán ha jól emlékszem 7 éves lehettem. A szüleim beirattak hegedűre és szolfézsra, míg végül eltanácsoltak, amit utólag nem is bánok hiszen nagyon nem az én világom volt, így átiratkoztam gitárra, ami igaz ma már csak hobbi szinten, de még mindig velem van.

 

-Milyen előadók voltak kezdetben hatással rád? És most?

-Skrillex! Mikor először hallotam a munkásságát nagyon új volt számomra, és példaképpé vált, és valami hasonlót szerettem volna elérni én is. Ő továbbra is hatással van rám, de társult mellé még egy-két előadó többek közt Borgore és Excision.

 

Stoy

 

-Mikor és hol DJ-ztél először?

-Tisztán emlékszem napra pontosan. 2017. február 11-én zenéltem először kisebb közönség előtt. Én akkor már 2 éve foglalkoztam producerkedéssel, de elég amatőr szinten. A BlackTrap hirdetett egy promo videót, amivel jegyet lehetett nyerni a következő eseményükre, a feladat egyszerű volt. Megosztani a videót és csatolni egy linket az épp aktuális kedvenc dubstep zenédről. Meg is osztottam a videót, majd kommenteltem az egyik saját trackem linkjét a soundcloudomról. Végül kapcsolatba kerültem a szervezőkkel a BlackTrap oldalon keresztül így lehetőséget kaptam egy fél órás Warm Up szettre a Gozsdu Manóban.

 

-Milyen zenéket játszol mostanában?

-Minden előadónak, legyen szó táncról, zenéről vagy bármi másról, követnie kell másokat , hogy végül megtalálja a saját stílusát. Nálam ez most kezd kiforrni, hogy mi is vagyok én igazán, és azt gondolom, hogy ahogyan eddigis, továbbra is az Underground közönséget fogom a legszívesebben szórakoztatni. A dubstep szerintem az egyik legsokszínűbb műfaj, néha még saját magamat is sikerül meglepnem egy-egy fellépés során. Most nagyon akutális “divat” a riddim, így általában néhány track erejéig, hallható is a szettemben.

 

-Melyik volt az első olyan track, amit már alig vártál, hogy lejátszhass? 

-Amikor elkezdtem zenélni, Getter és társai nagyon pörögtek a hazai éjszakai életben, így az “Inhalant Abuse” volt az, amit alig vártam , hogy lenyomhassak. Nagyon kezdőként, és ismereteim hiányában a jóöreg Youtube volt segítségemre és az Mp3 formátum. Viszont hamar rájöttem, hogy nem ez a járható út , így áttértem beatportra és társaira.

 

 

-Szerinted fontos egy dj-nek zenét is írni?

-Attól függ mennyire foglalkozik ezzel a szakmával komolyabban. Ha ez csak időszakos és hobbi szintű, akkor nélkülözhető a zeneírás. De ha eköré épít mindent, és ebben képzeli el magát évek múlva is, akkor elengedhetetlen a produceri része, hiszen csak úgy maradhatsz fent, ha valami olyat mutatsz az embereknek amivel megragadod a figyelmüket.

 

-Kedvenc dj-d, producered, kiadó, hazai és külföldi klub?

-Kedvenc Dj-m SQUNTO, azok a choppok és technikák, hát elég para az az ember. egyik Kedvenc producerem talán REZZ, mert iszonyatosan egyedi és akármikor hallgatom teljesen megőrülök tőle. Kedvenc kiadóm a Buygore, mert még sosem okozott csalódást. Az össze track ami eddig kijött náluk borzasztóan erős, buliképes, és teljességgel befogadható még akkor is, ha valaki annyira nem ennek a műfajnak a megszállotja. Kedvenc hazai klubbomból kettőt is megemlítenék, az egyik a DürerKert ami már nagyon sok élményt adott nekem, a másik a Corvin tető. utóbbira nem tudok magyarázatot szimplán van egy varázsa számomra. Külföldi klubbokról nem tudok nyilatkozni (egyelőre).

 

stoy

 

-Rezidens vagy valahol?

-A The Dubstep Story csapatát színesítem nyilvánvalóan egyedüli lányként buliról bulira. Eddig még nem volt olyan eseményünk, ahol ne zenéltem volna, ők a második családom. Lassan ennek már 1 éve. A szervezőinknek már volt egy partisorozata a “The New Dimension” , ehhez szerettek volna egy testvér sorozatot, amihez állandó dj-ket kerestek. Nagyon örülök,hogy én lehetek az egyik.

 

-Legjobb buli, fellépőként és nézőként?

-Január 13-án Ponicz volt a vendégünk a DürerKert nagytermében, ez volt az első alkalom hogy közvetlen a headliner után játszhattam. Ezt valőszínüleg sosem felejtem majd el. Körülbelül tavaly januárban volt az Akváriumban Hucci és Stööki Sound. Életem első olyan bulija volt, ahol külföldi zenészeket hallhattam élőben. A buli után a srácokat még egy képre is el tudtam csípni Akva előtt.

 

 

-Milyen zenéket hallgatsz otthon?

-Változó. Nagyrész Nirvánát, The Doors-t meg társait, de előfordul Macky Gee, 4owls, stb.

 

-Hogy érzed, nőként könnyebb vagy nehezebb dj-ként érvényesülni Magyarországon?

-Könnyebben felfigyelnek rád. A női dj-k általánosságban nem ezt a műfajt választják, hanem inkább a mainstreamet. Így amikor az emberek meglátnak egy Lineupon és nem ismernek, eljönnek, mert érdekli őket, hogy mit tud nyújtani egy csaj az underground világban. De miután már egyszer, vagy kétszer hallottak játszani, már nem fog exkluzivitásnak számítani, hogy nő vagyok.

 

-Mi a véleményed az általad képviselt stílusról?

-Szerintem a dubstep egy örök műfaj, aminek vannak időszakos ágazatai. Európában szerintem Budapest azon városok közé tartozik, amik hónapról hónapra a legtöbb bulit szervezik meg, mégis kicsit azt érzem, hogy itt nálunk ez egyfajta réteg zene, ami nem vonz annyi embert. A dubstepre szerintem Európa többi országában sokkal nyitottabbak az emberek, és nagyobb az igény rá.

 

 

 

-2018 februtárban TOP10 zene, amit szeretsz, és játszol?

Droptek, Vorso- Smog

Herobust – Blockbuster

Zeds Dead & Jauz – Lights Go Down

SVDDEN DEATH – Take Ya Head Off

Ponicz-Chopper

xKore & Erotic Cafe’ – Get Ready

LUX – Ink

Ganon – Constantia

Mantis & Helicopter Showdown – HellWalker

ELEX – Phuture Gold (feat. Deathly Chill)

 

 


 

FIGYELEM!!! Március 10-én 15 éves az Antropos.hu. NYERJ PÁROS BELÉPŐT ITT >

Kapcsolódó cikkek:
Dj portré: A Next Level tagok közelebbről A Dublic ikrek, B’Andre, Skrude és Sammie Beats külön-külön is mesélt személyes élményeiről, dj-zésről, zenéről, zeneírásról... INTERJÚ!
Dj portré: A Next Level több mint buli Dublic ikrek, B’Andre, Skrude és Sammie Beats: ők a Next Level állandó fellépői. Az ANTROPOS.hu kérdéseire válaszoltak! INTERJÚ!
Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on TumblrPrint this pageEmail this to someone

Party-Koncert-Feszt

Találd meg a helyed!

mai bulik
buli helyek
kocsma/bár
étterem / kávézó / teázó
divat/design-shop
mozi
múzeum / galéria
színház
bubi - közbringa
gyorsétterem
dohánybolt
strand / fürdő / wellness
Az Antropos.hu térképet folyamatosan bővítjük, ha szerinted valami hiányzik róla, akkor ITT üzenhetsz a szerkesztőknek!

Hozzászólások

lap tetejére