Dj portré: TDS

TDS mesélt dj-zésről, zenéről, zeneírásról és kedvenceiről.

-Hogyan kerültél kapcsolatba a zenével?

-Talán 2.-3. osztályos koromban kezdtem el önállóan zenéket keresni, és a hip-hop volt az első műfaj ami magával ragadott.

 

-Kik voltak kezdetben hatással rád?

-Elektronikus zenéből az első aki nagy hatással volt rám, és aki miatt elkezdtem producerkedni Skrillex volt, illetve a többi akkori dubsteppes arc, Rusko, 12th Planet, Doctor P, stb. Jelenleg újra a hip-hop az a műfaj amelyiket a legtöbbet hallgatom, newschool szcénából olyan producerek mint Ronny J, Diablo vagy Metro Boomin.

 

tds

 

-Hogy kerültél a dj-pultba?

-2013 nyarán játszottam először klubban sopronban, a Diabolicoban. Először sulis bulikban kezdtem játszani, aztán házibulikban is, és az egyik ilyen házibuliban játszott még pár helyi DJ akikkel jóba lettem és nekik köszönhetem az első klubbos fellépésemet.

 

-Milyen zenét hallhatunk, ha te vagy a színpadon?

-Underground elektronikus zene, nem tudom ennél pontosabban megfogalmazni, mert szinte minden műfajból szoktam játszani azt ami éppen megtetszik, de általában dubstep, trap, bass house és drum and bass műfajok a legjellemzőbbek a szettjeimre.

 

-Szerinted fontos egy dj-nek zenét is írni?

-Ha karriert szeretne építeni, akkor mindenképp fontos szerintem. Nagyon sokan vagyunk és nagyon sok új zene van, aki nem ír saját számokat nagyon nehezen tud elhelyezkedni, de szerintem ez egy jó dolog.

 

-Kedvencek?

-A kedvenc Dj és producer: Getter. Már régóta követem a munkásságát, és egy átlagos dubstep producerből pár év alatt egy sokszínű művész lett.Az elektronikus zenén belül rengeteg műfajjal kisérletezett, és több rappernek is csinált alapokat, illetve nem rég elinditotta a saját hip-hop projektjét is. OWSLA, szintén a sokszínűsége miatt tartom az egyik legjobb kiadónak. A kedvenc hazai klubbom a Dürer Kert, mert több terme van, külső és belső rész is van, és van egy érdekes hangulata.

 

-Legjobb buli?

-Fellépőként a kedvenc bulim novemberben volt a Dürlinben, nagyon jó volt a közönség és a szettem is úgy sikerült ahogy elterveztem.
Nézőként a nyári Flume show Szigeten, már nagyon rég óta vártam, hogy fellépjen Magyarországon és hozta is a formáját.

 

-Milyen zenéket hallgatsz otthon?

-A hip-hoppon kívül egyre több indie-t szoktam mostanában hallgatni.

 

-Mi a véleményed az általad képviselt irányzat helyzetéről?

-A hazai szcéna szerintem most éli a fénykorát, szinte az összes nagyobb dubstep/trap buli sold out-os. Régebben sokkal kevesebben jártak ezekre a bulikra.

 

-Mikor kezdtél először zenét írni?

-Kb. 13 éves koromban kezdtem el a zeneírással próbálkozni, akkoriban Skrillex volt a legnagyobb inspirációm. Az első 1-2 évben inkább csak kisérleteztem, nem voltak kész, befejezett projektjeim.

 

-Előbb zenéket írtal vagy dj-ztél? Melyiket élvezed jobban?

-Dj-zni hamarabb kezdtem el. Nem hiszem, hogy tudnék választani, mindkettőnek megvan a szépsége.

 

tds

 

-Mit használsz zeneíráshoz?

-5-6 évig Fl Studióval dolgoztam amit nagyon megszerettem és megszoktam, de az utóbbi időkben inkább az Abletonnal foglalkozom a Mac-re váltás miatt.

 

-Hol hallhatóak szerzeményeid?

-Minden zenémet Soundcloudra szoktam feltölteni. Saját szerzeményekkel az egyik legnagyobb eredményem, hogy az ASAP Ferg “Work” cimű számából készített remixem bekerült a Run The Trap – The Inbox nevű sorozatába, a másik pedig egy DROELOE remixem amit Team EZY (Az OWSLA tagja, és van közös száma Skrillexszel) szupportált.

 

 

-Február 23.-án az Underben (Budapest) lépek fel:

Cholna & Friends #4

péntek, 23 február 2018 10:00 du.

@ Under Budapest

Creator: BLACK TRAP

-Március 2.-án pedig Pécsett a Club Fashionben:

♛Black Trap♛ on Tour ✘ Pécs

péntek, 2 március 2018 9:00 du.

@ Club Fashion

Creator: BLACK TRAP

 


 

FIGYELEM!!! Március 10-én 15 éves az Antropos.hu. NYERJ PÁROS BELÉPŐT ITT >

Kapcsolódó cikkek:
Dj potré: STØY - Mit mutat egy csaj az underground világban? STØY mesélt az első dj-zésről, kedvencekről, és arról nőként mennyire nehéz dj-ként érvényesülni...
Dj portré: A Next Level tagok közelebbről A Dublic ikrek, B’Andre, Skrude és Sammie Beats külön-külön is mesélt személyes élményeiről, dj-zésről, zenéről, zeneírásról... INTERJÚ!
Dj portré: A Next Level több mint buli Dublic ikrek, B’Andre, Skrude és Sammie Beats: ők a Next Level állandó fellépői. Az ANTROPOS.hu kérdéseire válaszoltak! INTERJÚ!
Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on TumblrPrint this pageEmail this to someone

Party-Koncert-Feszt

Találd meg a helyed!

mai bulik
buli helyek
kocsma/bár
étterem / kávézó / teázó
divat/design-shop
mozi
múzeum / galéria
színház
bubi - közbringa
gyorsétterem
dohánybolt
strand / fürdő / wellness
Az Antropos.hu térképet folyamatosan bővítjük, ha szerinted valami hiányzik róla, akkor ITT üzenhetsz a szerkesztőknek!

Hozzászólások

lap tetejére