Dj portré: Stipe – Atom, extázis és techno

STRIPE maga a dübörgő energia a pult mögött, és ráadásul magától tanult meg mindent. Interjú!

-Hogyan kerültél kapcsolatba a zenével?

-Az iskolás éveimben gitár oktatásra jártam, de a későbbiekben ezt is félre tettem, azután kezdődött a szalagos kazettára gyűjtögetős korszak, amit szerintem a 90-es évek gyerekeinek nem kell bemutatni.

 

-Mikor kezdtél először zenét írni? Mi volt rád hatással akkoriban? 

-14 évesen kezdtem el az első DAW program élsajátítását, és itt alakult ki a „szerelem” is komolyabban a zeneárínt. Akkoriban nagy hatással volt rám a Tech-House műfaj, azon felül is mint producer Stefano Noferini, így egyértelműen a Tech-House műfajban próbáltam jeleskedni.

STRIPE

-Előbb zenéket írtal vagy dj-ztél?

-A két dolog nálam egybefolyt, mikor elkezdtem zenét írni akkor a hetente megjelenő mixemben is nagy számban a saját editek, bootlegek, remixek, majd későbbiekben saját dalok kerültek bele.
Személyem szerint mind kettőnek megvan a maga „varázsa”, amíg egy zene írásnál a hangok összessége és egyenkénti összerakása a varázs, míg dj-zésben pedig a közönség energiája adja meg azt a löketet ami magával ragad.

 

-Milyen programot használsz zeneíráshoz? 

-Elsősorban az Ablentont használom, több VST-vel mint pl: Sylenth, Moog..stb. Valamilyen oknál fogva nekem ez vált be, valaki a FL Studióra esküszik és a samplekre, szerintem ez emberfüggő. VST közül pedig azért mert ezzel tudom elérni azt a hangzásvilágot amit megálmodok.

 

-Hol hallhatóak szerzeményeid? Milyen eredményeket értél el amire büszke vagy?

-Szerzeményeim több éven át a GrooveMate Recordsnál jelentek meg, itt jelentek meg: Chris Lawyer, Briclake, Bahlzack, Jackwell szerzeményei is. Amire büszke vagyok mint producer, hogy akkoriban maga Chris Lawyer (Katona Krisztián) keresett meg azzal a szándékkal, hogy mi lenne ha szerzeményeimet az ő kiadójánál jelentetné meg. És ami áttörés volt a produceri szakmában, mikor a 2016 végén a Lorde – Yellow Flicker Beat dalra írtam egy after editet, amit már több mint 204 ezren tekintetek meg. Mint lemezlovas büszke vagyok arra, hogy immáron három éve folyamatos fellépője vagyok Balaton egyik kiemelkedő fesztiválján a Balatonboglári Szüreti Napokon, ahol több mint 1000 ember előtt mutathatom meg tehetségem.

 

-Legújabb dalod linkje? Milyen megjelenései vannak? Mik a visszajelzések itthon/külföldön?

-A visszajelzések pozitívak, a hangzás egy kicsit más lett a tőlem megszokottnál, de az emberek 90% ezt nagyon jól veszi.

 

-Hogyan írnád le a zenét, amit játszol/írsz? Milyen stílusú zenéket játszol mostanában?

Ha egy szóval kéne leírnom akkor az a szó az ATOM lenne, próbálom dj szettjeimben és zenéimben is a teljes extázist hozni, hogy a közönség érezze, hogy most igazán elengedheti magát és megörülhet.
Mostanában a legfőképpen „sláger minimált” játszok és a mostanában egyre gyakrabban csendülnek fel a Techno ütemek is a szettekben.

 

-Milyen zenei képzettséged van? Tanultál zenélni? Milyen hangszer(ek)en játszol?

Nincs jelenleg zenei képzettségem, és nem is tanultam zenét írni, így mindent magamtól évek alatt sajátítottam el.

 

-Szerinted fontos egy dj-nek zenét is írni? Ha igen, miért? Ha nem, miért?

Sajnos már máshogy nem tud érvényesülni egy lemezlovas, mivel mindenki szinte ugyan azokat a zenéket játssza csak más sorrendben, így csak az tudja megmutatni saját magát a közönségének aki tud írni zenét.

 

-Mikor és hol DJ-ztél először? Hogy kerültél a lemezjátszó mögé?

Még 15 évesen Komlón az akkoriban működő Club Colosseumban ahol éjszakánként több mint 600-700 fő bulizott egy éjszaka 3 szinten. Egy kedves barátom ajánlott be, mert ő éppen nem tudta azt a fellépést elvállalni, így a mélyvízibe dobva engem egy egész estés bulival kezdtem a pályafutásom.

 

-Melyik volt az első olyan track, amit már alig vártál, hogy lejátszhass? Hogy jutottál hozzá/hol szerezted?

-Az track Purebeat Lacikához fűződik, akkoriban a megyében nagyon pörgött a dal eredetije így gondoltam tudok nekik valami újat mutatni, a várt siker lejátszásnál meg is érkezett. A dalt 1-2 szóváltás után maga Lacika küldte át.

 

-Kedvencek?

Kedvenc hazai lemezlovasom egyértelműen Szecsei Attila, Attila emberileg úgy áll az emberekhez, ahogy azt sok lemezlovasnak tennie kéne. Kedvenc hazai producerem Purebeat, zseniális ahogy egy alap zenéből egy pörgős, energikus zenét tud készíteni. Kedvenc hazai klubom a Liget, a gyönyörű látvány és a fénytechnika pompája elvarázsol.

 

-Rezidens vagy valahol?

-1 éven keresztül rezidens voltam a Komlói Club Playben, de most már csak saját és nagyobb rendezvényeken lépek fel mint vendég lemezlovas. A saját sorozatomban a DROP sorozatban vagyok jelenleg rezidens, amellyel sok kezdő de tehetséges lemezlovasnak adok lehetőséget hónapról-hónapra.

 

-Legjobb buli?

Legjobb buli fellépőként a 2015-ös Boglári Fesztiválos rendezvény, hihetetlen energia volt abban az 1 órában.

 

-Milyen zenéket hallgatsz otthon?

Mostanában a Techno fele visz a szívem, a műfaj kiemelkedő lemezlovasa élő felvételeit szoktam visszahallgatni.

 

-Mi a véleményed az általad képviselt irányzat hazai és nemzetközi helyzetéről? 

Hazánkban minden 1-2 évvel utána robban be, akkor pedig minden lemezlovas, producer által arra a műfajra, ami szerintem nincs igazán rendjén, de sajnos aki szeretne fennmaradni a szakmában annak muszáj ezeket a lépéseket megtenni.

 

2018 márc. TOP10:

  1. Andrewboy – Stupid Girl
  2. Steve Judge – Punch Him
  3. Purebeat – No One
  4. Charlie Puth – Attention (Dj Free & Purebeat Remix)
  5. BLR x Rave & Crave – Taj (Stripe 2017 Edit)
  6. DJ Christopher & Purebeat – 1001 Nights (Greg Noise & Stripe ‘Right On Time’ Edit)
  7. Nic Peter – All About Your Love.
  8. Jus Deelax & Kat Graham – Sassy Baileys (Makaay MashUp)
  9. Devochka, Mandragora – Shiva Style
  10. Daniel Nike – Bettina (Original Mix)

 

 

 


FIGYELEM!!! Március 10-én 15 éves az Antropos.hu. NYERJ PÁROS BELÉPŐT ITT >

Kapcsolódó cikkek:
Dj portré: Antonyo - Én szorakoztató dj vagyok A Music.fm dj-je mesélt az ANTROPOS.hu-nak Szecseiről és a kezdetekről, zeneírásról, kedvencekről.
Dj portré: Greg Noise - Nem elég az, hogy beállsz a pult mögé Az élettel és jókedvvel telt Greg Noise megnyílt nekünk. INTERJÚ!
Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on TumblrPrint this pageEmail this to someone

Party-Koncert-Feszt

Találd meg a helyed!

mai bulik
buli helyek
kocsma/bár
étterem / kávézó / teázó
divat/design-shop
mozi
múzeum / galéria
színház
bubi - közbringa
gyorsétterem
dohánybolt
strand / fürdő / wellness
Az Antropos.hu térképet folyamatosan bővítjük, ha szerinted valami hiányzik róla, akkor ITT üzenhetsz a szerkesztőknek!

Hozzászólások

lap tetejére