Dj portré: Rowland – Mindenki máshogy teljesedik ki

Rowland szemében az egyediség a siker kulcsa, az Antropos.hu kérdéseire válaszolt. Interjú!

-Hogyan kerültél kapcsolatba a zenével?

-Még annak idején,amikor 12 éves voltam Apámnak volt egy fény és hangtechnikával foglalkozó cége és kaptunk ajándékba egy dj pultot,amit a testvéremmel közösen használtunk hobbi szinten.

 

-Milyen előadók voltak hatással rád? 

-Tiesto! Kezdetben ő volt az,aki motivált engem. Most jelenleg aki számomra példa kép az nem más,mint az ausztrál trombitás,Timmy Trumpet.

Rowland

-Hogy kerültél a lemezjátszó mögé?

-2009-ben Kecskeméten az egyik barátom kibérelt egy szórakozó helyet és egész éjszaka én játszottam az akkori aktuális slágereket.

-Hogyan írnád le a zenét, amit játszol? 

-Nyilván minden DJ azt a stílust szeretné játszani, amiben a legjobban “érzi” magát és amiben a legjobban ki tud teljesedni. Viszont erre nem mindig adódik lehetőség (legalább is magyarországon). Mostanában a Melbourne és a Minimal az a két stílus, amit szoktam játszani.

-Melyik volt az első olyan track, amit már alig vártál, hogy lejátszhass?

-Számomra 1 zene volt, amit alig vártam, hogy lejátszhassak az nem más volt,mint a “Toca” Timmy Trumpettől. Az egyik barátom, annak idején adott egy Recordbox-olt Pendrive-ot és arról kaptam meg.

 

-Szerinted fontos egy dj-nek zenét is írni?

-Mindenki máshogy teljesedik ki. Valaki csak szimplán a zenélésben valaki meg a zenélésben és egyben a zeneírásban is. Számomra fontos,hogy egy előadónak legyen egyedisége, legyen mivel kitűnnie a tömegből,ezért én például nem is 1 stílusban írok zenéket/feldolgozásokat.

 

-Kedvencek? 

-Egyértelműen Timmy Trumpet,hogy miért? Azért, mert ő sok stílusban is otthon van és a trombita felhasználásával színesebbé/egyedibbé tudja alakítani a szettjeit. Kedvenc producerem nem más,mint KSHMR, hogy miért? Mert ő minden stílusban megtalálja a helyét legyen szó EDM-ről vagy akár HARDSTYLE-ról! Bourne Records, mostanában nagyon erős zenék jelennek meg ennél a kiadónál és a nagy része tetszik nekem. Magyarországon szerintem az egyik legnagyobb és legkomolyabb klub a szegeden található “Sing Sing”. Külföldön pedig igaz nem jártam még sok klubban, de egyet kiemelnék,ami nem más, mint a “The Palace Vienna”, ami Bécsben található.

 

-Rezidens vagy valahol? 

-Igen, jelenleg az Insomnia partysorozatnál vagyok rezidens Dj. Több, mint 1 évvel ezelőtt volt egy próba fellépésem Tatabányán a “Vadorzó” Klubban és személyesen Droplex volt, aki felajánlotta számomra a rezidensi posztot.

 

-Legjobb buli?

-Fellépőként a legemlékezetesebb bulim 2017.Február 17.-én volt Tatabányán a “Vadorzó” Klubban. Nézőként nagyon sok jó és erős buliban jártam már,de egyet még is kiemelnék, ami nem más volt,mint a 2017-es World Is Mine Elements,ahol 3 Ausztrál fellépő is tiszteletét tette a lemezlejátszók mögött.

 

-Külföldi fellépések, amiket kiemelnél?

-Szlovákiában voltunk az Insomnia csapatável a “Red5” szórakozó helyen,ahol inkább a mai slágerek dukáltak,mint az erősebbek és az emberek nagyon közvetlenek voltak mindannyiunkkal.

 

-Milyen zenéket hallgatsz otthon?

-Nagyon vegyes a zene ízlésem,ezért nagyon változó. Van,amikor Trap-et,RNB- t, de van amikor meg a szokásos Melbourne és Minimal Track-eket hallgatom zeneválogatás közben.

 

-Mi a véleményed az általad képviselt irányzat hazai és nemzetközi helyzetéről?

-Számomra nagyon fontos,hogy mindenki abban a zenei stílusban játszom, amiben a legjobban érzi magát. Nekem leginkább az Ausztrál Melbourne és a Minimal az,amit képvislek. Régebben inkább csak a Melbourne volt,ami jobban ment, de ez a helyzet most már megfordult mint nemzetközi, mint hazai helyzetben.

Rowland

 

-Mikor kezdtél először zenét írni? Mi volt rád hatással akkoriban?

-2016 év elején kezdtem el zenét írni, akkoriban és még most is a Melbourne stílus az, ami számomra hatással van.

 

-Előbb zenéket írtál vagy dj-ztél? 

-Legelőször csak szimplán dj-ztem, a zeneírás csak évekkel később lett az életem része. Mind a kettőt élvezem, de van, amikor ihlet hiány miatt nehéz leülni számokat/feldolgozásokat írni.

 

– Milyen programot használsz zeneíráshoz?

-Ableton, hogy miért? Igaz sokkal nehezebb, mint az Fl Studio de pont ezért van számomra benne kihívás.

 

-Milyen eredményeket értél el amire büszke vagy?

-Leginkább a Soundcloud oldalamra vagy a saját Youtube csatornámra vannak feltöltve a számaim/feldolgozásaim. Most jelenleg,amire nagyon büszke vagyok az egy MelboureMinimal feldolgozás,aminek a címe: Bueno Clinic X DNF & Vnalogic – I Love Sex With My Ex (Rowland Bootleg).

 

 

-Milyen megjelenéseid vannak? 

-Még anno a Hungry Koala-nál volt egy hivatalos megjelenésem Monolix barátommal. Most jelenleg van 2 saját szerzemény, amelyek kiadásra várnak az Audio Bitch-nél, de ezen kívül vannak még olyan saját zenéim,amik kiadásra “várnak”.

 

-Remixeket is készítesz. Mi a folyamata egy remix elkészülésének? 

-Alapvetően azzal kezdem a dolgot,hogy meghallok egy számot és fejben el tudnám képzelni például egy melbourne vagy egy minimal alappal. Én szoktam rákeresni az interneten a remix vagy remake packokra. Általában a dallam és az Acapella, amivel meg lehet fogni az embereket,ezért legtöbbször ezeket szoktam felhasználni a saját feldolgozásaimban.

 

https://www.facebook.com/events/148440722481986/

Insomnia Marathon | 12 hrs Minimal – Vertigo Győr

szombat, 31 március 2018 8:00 du.

@ Club Vertigo

Creator: INSOMNIA


FIGYELEM!!! Március 10-én 15 éves az Antropos.hu. NYERJ PÁROS BELÉPŐT ITT >

Kapcsolódó cikkek:
DJ portré: Bergi - A grime és a garage új aranykorát éli Márc.10-én dj Bergi is fellép az Antropos.hu 15.születésnapján. Ő aki az 1. születésnapon is ott volt! Kérdéseinkre válaszolt! INTERJÚ!
Dj portré: Antonyo - Én szorakoztató dj vagyok A Music.fm dj-je mesélt az ANTROPOS.hu-nak Szecseiről és a kezdetekről, zeneírásról, kedvencekről.
Dj portré: Newik - Olyan zenéket játszom, amiknek lelke van A Rádió1 műsorvezetője mesélt többek közt, hogy mi a fontos, egy remix készítésénél, és mi a kihívás a műsorvezetésben... INTERJÚ!
Dj portré: Nonick.n - Techno a szívem csücske Dj Nonick.n mesélt példaképeiről, fellépésekről, technóról, és arról szerinte fontos-e egy dj-nek zenét is írni.
Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on TumblrPrint this pageEmail this to someone

Party-Koncert-Feszt

Találd meg a helyed!

mai bulik
buli helyek
kocsma/bár
étterem / kávézó / teázó
divat/design-shop
mozi
múzeum / galéria
színház
bubi - közbringa
gyorsétterem
dohánybolt
strand / fürdő / wellness
Az Antropos.hu térképet folyamatosan bővítjük, ha szerinted valami hiányzik róla, akkor ITT üzenhetsz a szerkesztőknek!

Hozzászólások

lap tetejére