Dj portré: Nonick.n – Techno a szívem csücske

Dj Nonick.n mesélt példaképeiről, fellépésekről, technóról, és arról szerinte fontos-e egy dj-nek zenét is írni.

-Hogyan kerültél kapcsolatba a zenével?

-Ez egy érdekes kérdés, de talán a tizenéves korszakomból jöhet, korán belekerültem úgymond az éjszakai életbe, sokat jártam szórakozni, és talán ebből kifolyólag ragadott el elsőként talán a house, majd később a tech-house, ami a mai napig szívem csücske.  E mellé már társult a techno!

 

-Milyen előadók voltak kezdetben hatással rád?

-Nagyon szép időszakra emlékeztet vissza a kérdés, hiszen talán legszebb fiatalkori élményeim is ide köthetők, de Sterbinszky-t emelnem ki, aki az “Egy nyár a flörben” című lemezével hosszú-hosszú időre megszerette velem ezt a világot, de ne feledkezzünk meg Budai nevéről sem, hiszen ö a másik, akit megunhatatlanul hallgattam!

 

NonickN

-És most?

-Ha mostani időszakot nézem, úgy érzem nagyon sokat változik a zenei világ. Főkepp, ha saját érdekeltségem nézem, hiszen egy olyan zenei világ érkezik meg tech-house és techno világába, ami talán a leginkább az én ízlésem. Talán mondhatom, hogy magamra is találtam benne! Sok nevet sorolhatnék, de ha magyar nevet kellene megneveznem: Mateo nevét tudnám említeni, hiszen szilárd darkos világa számomra egyedülálló a magyar élvonalban, de ha külföldi irányt tekintjük, talán Cozmic Boys, Jewell Kid, Boris, Alberto Ruiz, Daniel Sbert zenéi hétről-hétre elvarázsolnak, ők minőségi technot képviselnek!

 

-Hogyan kerültél a lemezjátszók mögé?

-2012-ben érintettem először életemben lemezjátszót, ami Elektro Groove-nak köszönhető, jó viszonyt apoltunk, elkezdett foglalkozni velem! 2013-decemberében léptem először a pult mögé Nagykanizsán, szülővárosom egyik clubjában, ahova Ő is elkísért! Lámpalazről nem beszélhetünk, hiszen maga voltam a láz :) De olyan magabiztosan mondta “állj oda, és ahogy otthon minden alkalommal, csináld meg” – első zenémet felrakva elmúlt minden izgalom, és a legszebb, hogy éppen pont gyerekkori nagy kedvencem Sterbinszky-t válthattam a pultban!

 

-Hogyan írnád le a zenét, amit játszol?

-Egyszerűen csak úgy hogy SZEGELÉS! ;) De viccet félre téve, szerintem minőségi pattogós tech-house és techno zenét játszom, amit mindig a legújabb, és legfrissebb zenékből válogatok össze! Mostanság a minimal zene van uralmon, de én hű maradok a techno világhoz.

 

-Melyik volt az első olyan track, amit már alig vártál, hogy lejátszhass?

-Természetesen első úgymond ”saját” zenem:

Ami, ha őszinte akarok lenni, nem teljesen köthető hozzám, hiszen segítségem volt. Viszont az ötlet, a vocal, és a zenei világ már igen!

 

Nonick.n

 

-Szerinted fontos egy dj-nek zenét is írni?

-Nagyon jó kérdés… Szerintem igen, hiszen itt mutatkozik meg mi lakozik bennünk, igazán melyen! Ezt csak hozza teszem: Az már egy másik kérdés, meg írja, vagy megírják neki. Hiszen azt azért tudni kell, sokaknak nevéhez kötnek slágereket, de igazából soha nem írt hozzá talán egy bassline-t sem!

 

-Kedvencek?

DJ: Magyar viszonylatban igazán kedvencet keresni nem tudnék, több okból kifolyólag! Most látok igazán bele, hogy mennyire nem függ össze a tudás azzal, ki milyen magasan van a ranglétrán. Hiszen vannak, akiknek sem helye, sem pedig tudása nem oda való, ahol éppen tart, igy hát nem is tudnék közülük kedvencet választani. Ha ki kellene emelnem Elektro Groove nevét mondanám, és nem azért mert tőle tanultam – vagy mondhatjuk ”mentorom” volt -, hanem szakmai tudása, és hozzáállása a mai napig egyedülálló! A külföldiek közül egyre inkább szívem csücske Dimi Mechero, Alberto Ruiz – előbbi teljesen a zenei világom valósítja meg, utóbbi pedig a hozza állása, és minőségi munkája végett.

Kiadó: Stick Records, Alberto Ruiz. Tükör tiszta hangzású, és minőségi zenéket hallhatunk tőle!

Klub: Kedvenc hazai klubom a Black Magic Balatonmárián, ahol idén nyáron volt alkalmam először Alberto Ruiz mellet fellépni a születésnapomon, és ahova idén több alkalommal is visszatérek majd! Salzburban a ”Postkutsche”-t említhetném, hiszen ide többször visszatértem az elmúlt időszakban, és a közeg, a hang- és a fenytechnika is szimpatikus volt.

D28A0424

 

-Rezidens vagy valahol?

-Igen két klubot is említhetek: Zalaegerszegen a Studio-t, és Nagykanizsán a Zanzibár-t. Viszont mivel jelenlegi fellepesieim úgy alakultak hogy a közeljövőben Budapesten, Pécsen és környékén munkálkodom, kénytelen voltam megválni Zalaegerszegi rezidenciámtól, illetve Budapesten kaptam felkérést havi két alkalommal. Szeretném munkám, és zenei világom sokkal több klubban megmutatni, kicsit elhagyom Zala megyét, és ismét a nagyvárosban próbálok szerencsét.

 

-Legjobb buli?

-2017-ben a Liget Club-ban léptem fel, ahol nem kisebb nevek belét mint Matt Sassari, Gaga, adódott lehetőségem megmutatni tudásom, amit büszkén mondhatok, kimondottan jól sikerült. Sok dícséretet kaptam, első nagy sikeremet tudhatom magam mögött!

Nézőként: Sajnos sokat szórakozni amúgy nem járok, illetve szórakozatotok és szórakozók is egyben ha tehetem!

 

 

-Külföldi fellépések, amiket kiemelnél?

-Hatodik országot járom végig, idén áprilisban lesz a hatodik alkalom, amikor Szlovákiába érkezem, ahol a Castello Club vendégszeretetét élvezem, de kiemelném talán Salzburgot!

 

-Milyen zenéket hallgatsz otthon?

-Talán kicsit őnimádónak fog tűnni, de ha tehetem saját mixeim hallgatom autózás közben. Visszahallgatom saját magam, hogy hol hibáztam, vagy hol nem volt teljesen pontos a munkám! Otthon nem szoktam zenét hallgatni, max. gyakorolni. Akkor viszont az épp aktuális heti fellépésem rakom össze, hétről-hétre, hiszen szerintem a legfontosabb, hogy mindig minőséget adjunk ehhez. Fontos a  változatosság és az újdonság. Amiket megvásárolok zenéket probálgatom, hogy hogy illik bele legjobban az épp aktuális heti összképbe!

NonickN

 


FIGYELEM!!! Március 10-én 15 éves az Antropos.hu. NYERJ PÁROS BELÉPŐT ITT >

Kapcsolódó cikkek:
Dj portré: Antonyo - Én szorakoztató dj vagyok A Music.fm dj-je mesélt az ANTROPOS.hu-nak Szecseiről és a kezdetekről, zeneírásról, kedvencekről.
Dj portré: Clubber Johnny A Together partysorozat rezidense nyilatkozott az Antropos.hu-nak zenékről, dj-zésről és megtudhatjuk melyik 10 dal most a kedvence! INTERJÚ!
DJ portré: DJ.Bíró A Hajdú-Bihar megyei dj 1995 óta hivatásos dj, a keleti régió szinte összes klubjában fellépett már. Az ANTROPOS.hu-nak mesélt Dj.BÍró.
Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on TumblrPrint this pageEmail this to someone

Party-Koncert-Feszt

Találd meg a helyed!

mai bulik
buli helyek
kocsma/bár
étterem / kávézó / teázó
divat/design-shop
mozi
múzeum / galéria
színház
bubi - közbringa
gyorsétterem
dohánybolt
strand / fürdő / wellness
Az Antropos.hu térképet folyamatosan bővítjük, ha szerinted valami hiányzik róla, akkor ITT üzenhetsz a szerkesztőknek!

Hozzászólások

lap tetejére