Dj portré: Greg Noise – Nem elég az, hogy beállsz a pult mögé

Az élettel és jókedvvel telt Greg Noise megnyílt nekünk. INTERJÚ!

-Hogyan kerültél kapcsolatba a zenével?

Először is szeretném köszönteni a kedves olvasókat, illetve azokat, akik ide keveredtek. :) A zenével már elég régóta tart a Mi kis „románcunk”, egészen kiskoromtól kezdve megőrülök érte, emlékszem mennyit tomboltam az akkori Prodigy, illetve Scooter számokra. Régebben mindig gitározni, zongorázni, dobolni akartam, persze ezek sajnos nem valósultak meg…nem is baj, hiszen lehet, hogy akkor most nem készítenél Velem interjút ! :D

 

-Milyen előadók voltak kezdetben hatással rád? És most?

Kezdetben, ahogy feljebb is írtam, Prodigy, Scooter, sőt nagy kedvencem volt Dj BoBo is… :) Jelenleg honfitársaink közül emelnék ki párat, akiket követek, név szerint : Szecsei Attila, Willcox, Jackwell, Náksi Attila, Johhnie Pappa.

Greg Noise

 

-Mikor és hol DJ-ztél először? Hogy kerültél a lemezjátszó mögé?

Az első „diszkózásom” egy házibuliban történt meg, 16 éves koromban, csak egy laptop és egy Vitrual DJ állt rendelkezésemre. 2010-ben, az egykori Diesel Klubban (jelenlegi Liget Club) álltam először lemezjátszó mögé, akkor még a Drum n’ Bass stílust képviseltem.

 

-Hogyan írnád le a zenét, amit játszol? Milyen stílusú zenéket játszol mostanában?

House stíluson belül szinte mindent játszom, vagyis ha be kéne skatulyáznom Magam, akkor csak annyit mondanék, hogy Mainstream. Persze nagyrészt a Klubosított track-eket pörgetem, amiket sehogy máshogy nem tudok leírni, csak úgy, hogy „jelenleg erre van igény” :)

 

-Melyik volt az első olyan track, amit már alig vártál, hogy lejátszhass? Hogy jutottál hozzá/hol szerezted?

Hmm, ez fogós kérdés ! :D Purebeat-től a H.O.P., amit tűkön ülve vártam, hogy megjelenjen, így az elsők között voltam, akik megvásárolták a Beatporton.

 

-Szerinted fontos egy dj-nek zenét is írni? Ha igen, miért? Ha nem, miért?

Természetesen fontos ! Ma már nem elég már az, hogy beállsz a pult mögé, és elkezded játszani a közönség kedvenceit, hiszen így csak tucat DJ-vé válsz. Manapság igenis kell, hogy a DJ leüljön egy zeneszerkesztő program elé, és elkezdjen saját számokat gyártani, amibe a saját világát rakja bele – szerintem csak is így lehet kitűnni a tömegből, ha a közönségnek a „saját arcod” mutatod, legyen az
hivatalos remix, saját zene, vagy épp csak egy Mashup.

 

-Kedvenc dj-d, miért? Kedvenc producered, miért?

Kedvenc DJ-m, akivel jó viszonyt is ápolok, Purebeat. Mikor 2011-ben át álltam a House stílusra, rengeteg mindenben segített Nekem, hogy mikre figyeljek, mit hogyan kell, és mit nem. Ezért a mai napig köszönettel tartozom Neki, és remélem ezt az interjút Ő is elfogja majd olvasni… :) Producerek közül pedig Magyarország egyetlen Chris Lawyer-ét említeném meg – egy őstehetség, aki mindig tud valami újat mutatni a közönségnek, nem csak a produceri életben, hanem mikor belép a pultba…jó lenne egyszer olyannak lenni, mint Ő ! :D

 

 

-Rezidens vagy valahol? Ha igen, mióta, hogyan kerültél oda?

Igen, Komlón vagyok rezidens a DROP partysorozat csapatával, ahova 2017 Májusában kerültem be, Balogh Tomi (Stripe) barátomnak köszönhetően, aki egyben a menedzserem is lett.

 

-Legjobb buli, fellépőként és nézőként?

Életem eddigi legjobb, legszínvonalasabb bulija 2017. Április 12-én volt, amikor is a Liget Club-ban léphettem fel 40 DJ kollégámmal együtt – ez volt a Nightlife Infinity, ahol az Arénában másod magammal nyithattam meg a bulit több ezer ember előtt – ezúton is köszönöm szépen a bizalmat a Nightlife csapatának !

 

-Milyen zenéket hallgatsz otthon?

Ez hangulatfüggő nálam, de amúgy szinte mindent meghallgatok, a Rock-on kívül. :) Általában R’n’B, Trap, Deep House az, amit a szabadidőmben hallgatok.

 

Greg Noise

 

-Mi a véleményed az általad képviselt irányzat hazai és nemzetközi helyzetéről? Múltja, jelene, jövője?

Az itthoni irányzat ? Hmm…az igazsághoz hozzá tartozik az, hogy itthon nagyon kevés DJ/Producer az, aki mer újítani hangzásilag. Ha eléd raknék 10 zenét, abból 9-re azt mondanád, hogy egy kaptafára épül, ugyanazok a hangok, ugyanazok az effektek szólalnak meg szinte mindben. Chris Lawyert emelném ki a tömegből, mert ha valaki, Ő képes megreformálni a hazai hangzásvilágot.

 

-Mikor kezdtél először zenét írni? Mil volt rád hatással akkoriban? Milyen stílusú volt?

2015-ben kezdtem neki a produceri munkának, innentől is él a Greg Noise név, előtte nem így találtak meg engem. Az első dal, amit közösen csináltunk David Garry-vel, Minimal stílusban született meg, de eleinte inkább a Mashupokra, különböző Editek készítésére álltam rá – így született meg a legutóbbi is, ami hatalmas sikernek örvend, a legnagyobb örömömre.

 

-Előbb zenéket írtal vagy dj-ztél? Melyiket élvezted/élvezed jobban és miért?

Az első volt a „diszkózás”, amit ha nagyon az elejéről nézek, 2008-ban kezdődött, míg a producerkedés ahogy fentebb is írtam, alig 3 éve.

 

-Milyen programot/programokat/gépeket használsz zeneíráshoz? Miért pont azt?

Két programot is használok, az egyik a Magix Music Maker, a másik amivel egyelőre hadilábon állok, de tanulmányozom, az pedig az Ableton. Sokan ezt ajánlották, hogy egyszerű, átlátható, könnyen kezelhető program, én pedig hiszek azoknak, akik használják.

 

-Hol hallhatóak szerzeményeid?

Szerzeményeim nem nagyon publikálom, mixekbe szoktam belecsempészni Őket, továbbá Youtube-on megtalálhatóak, ahova nem csak én, hanem Stripe is feltöltötte.

 

 

2018 febr. TOP10:

  1. Purebeat – No One (Jackwell Remix)
  2. Johnnie Pappa – Addictions (Original Mix)
  3. Tiesto & Sevenn – BOOM (Jackwell & Szecsei Bootleg)
  4. DJ Free – The Point (Original Mix)
  5. Tom Sparks & Lucky Line – Jigsaw (Original Mix)
  6. Justin Timberlake – Sexy Back (Marcel Volcano Edit)
  7. Chris Lawyer – Mirage (Original Mix)
  8. Willcox – In My Head (Original Mix)
  9. Danzel – Pump It Up (Subjack & Pierre Maddox Bootleg)
  10. Saby Davis, Jackwell, DJ Free & Purebeat – Return Of The Beat (Greg Noise & Stripe Edit)

 


FIGYELEM!!! Március 10-én 15 éves az Antropos.hu. NYERJ PÁROS BELÉPŐT ITT >

Kapcsolódó cikkek:
Dj portré: Antonyo - Én szorakoztató dj vagyok A Music.fm dj-je mesélt az ANTROPOS.hu-nak Szecseiről és a kezdetekről, zeneírásról, kedvencekről.
Dj portré: Ben Nyler Ben Nyler mesélt kapcsoaltáról a zenével, zeneírásról, dj-zésről. Hallgass bele új dalába! INTERJÚ!
DJ portré: Bergi - A grime és a garage új aranykorát éli Márc.10-én dj Bergi is fellép az Antropos.hu 15.születésnapján. Ő aki az 1. születésnapon is ott volt! Kérdéseinkre válaszolt! INTERJÚ!
Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on TumblrPrint this pageEmail this to someone

Party-Koncert-Feszt

Találd meg a helyed!

mai bulik
buli helyek
kocsma/bár
étterem / kávézó / teázó
divat/design-shop
mozi
múzeum / galéria
színház
bubi - közbringa
gyorsétterem
dohánybolt
strand / fürdő / wellness
Az Antropos.hu térképet folyamatosan bővítjük, ha szerinted valami hiányzik róla, akkor ITT üzenhetsz a szerkesztőknek!

Hozzászólások

lap tetejére