Berlinben művészet a graffiti

Berlinben egy egyedülálló kiállítással művészeti értékükre szeretnék felhívni a figyelmet.

A világ legtöbb országában a vandalizmus egyik formájaként tekintenek a festékspray „alkotásokra”, Berlinben viszont egy egyedülálló kiállítással művészeti értékükre szeretnék felhívni a figyelmet.

A német főváros a street art egyik legfőbb fellegvára, és ezt a hírét most az Urban Nation Museum szervezte graffiti kiállítással is igyekszik erősíteni. A világon ritkaságszámba mennek az ehhez hasonló kezdeményezések, ami természetesen nem meglepő, de leszögezzük, hogy jelen esetben sem a megrongált műemlék épületek falfirkáit éltetik.

Berlinben a világ legtehetségesebb graffiti művészeit hívták össze, pontosabban 150 alkotót, hogy bemutathassák kivételes munkáikat. A tárlat tartalmának java a múzeum épületében került kihelyezésre, hiszen az épületekre Berlinben sem szabad a tulajdonos engedélye nélkül festeni.

Néhány alkotás viszont helyet kaphatott a környező utcákban, látványos helyeken, hogy bárki megcsodálhassa őket. Külön pozitívum, hogy a város célja a tehetséges graffitisek munkájának elismerése, és egy lehetőség biztosítása arra, hogy műveiket legális módon mutathassák be közönségüknek.

Biztosan te is láttál már olyan graffitit, amitől leesett az állad. Mit gondolsz, Budapesten lenne helye egy hasonló kiállításnak?

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on TumblrPrint this pageEmail this to someone

Képző

Találd meg a helyed!

mai bulik
buli helyek
kocsma/bár
étterem / kávézó / teázó
divat/design-shop
mozi
múzeum / galéria
színház
bubi - közbringa
gyorsétterem
dohánybolt
strand / fürdő / wellness
Az Antropos.hu térképet folyamatosan bővítjük, ha szerinted valami hiányzik róla, akkor ITT üzenhetsz a szerkesztőknek!

Hozzászólások

lap tetejére