2017. szeptember 28-október 1.

Az elképzelt jövő lesz a központi témája az idei Budapest Transzfer Fesztiválnak

Budapest Transzfer Fesztivál elnevezésű nemzetközi irodalmi és társművészeti seregszemle, szeptember 28. és október 1. között a Petőfi Irodalmi Múzeumban.

Az egyszerre titokzatos, félelmetes és reménnyel teli jövő lesz az idei témája a Budapest Transzfer Fesztivál elnevezésű nemzetközi irodalmi és társművészeti seregszemlének, amelyet szeptember 28. és október 1. között rendez a Petőfi Irodalmi Múzeum (PIM).

A fesztiválon írók mellett jövőkutató, politológus, filmrendező, média- és képzőművész is vall arról, milyennek képzeli a jövőt – olvasható a múzeum MTI-hez eljuttatott közleményében.
A PIM 2006 óta rendezi meg a programot, amely egy-egy érdekes, aktuális téma, művészeti ág vagy tudományterület és elsősorban a kortárs irodalom kapcsolatát járja körül változatos programokkal, külföldi és magyar írók, művészek, szakértők és tudósok részvételével.
A fesztiválon fiatal médiaművészek munkái a művészet és technológia találkozásának lehetőségeit is bemutatják. Szakértők, szerkesztők, irodalmárok beszélgetnek arról, hogy mit és hogyan olvasnak majd a közeli és távoli jövőben, meghívott szerzők politológussal elemzik a tudományos-fantasztikus művek világrendjeit. Lesz “Lem slam”, és Magyarországon először szabadfogású írópárbaj barátságos körmérkőzéseken.
A gyerekek videojátékot készíthetnek és Mikrobi-workshop várja őket, az Időfutár városi játékaiban pedig családok és gyerekcsapatok mérhetik össze ügyességüket.
Lesznek városi séták is, amelyeken be lehet járni a “jövő Budapestjét”, vagyis a megvalósult és meghiúsult elképzelések helyszíneit a fővárosban.
A fesztivál kiemelt figyelmet fordít a visegrádi régióra, így cseh, lengyel és szlovák szerzők és szakértő vendégek meghívásán, bemutatásán túl a nyitóbeszélgetés középpontjában az áll, milyen volt a rendszerváltást megelőzően az a közös jövőkép, amely összekötötte a közép-európai értelmiségieket, és volt-e ennek a közös gondolkodásnak bármilyen jelentősége a későbbi évek szempontjából. Fiatal írók, szerkesztők, kultúraszervezők beszélgetnek arról, hogy milyen irodalmi trendeket, kapcsolódási pontokat látnak a térségben.

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on TumblrPrint this pageEmail this to someone

Irodalom

Találd meg a helyed!

mai bulik
buli helyek
kocsma/bár
étterem / kávézó / teázó
divat/design-shop
mozi
múzeum / galéria
színház
bubi - közbringa
gyorsétterem
dohánybolt
strand / fürdő / wellness
Az Antropos.hu térképet folyamatosan bővítjük, ha szerinted valami hiányzik róla, akkor ITT üzenhetsz a szerkesztőknek!

Hozzászólások

lap tetejére