Albumnyi dalt írt a mesterséges intelligencia [VIDEÓ!]

Egy amerikai YouTuber/énekesnő és az Amper szoftver érdekes kollaborációja megadja a választ erre a kérdésre. Hallgass bele!

A zeneszerzést segítő szoftverek nem számítanak újdonságnak, viszont mi van akkor, ha a munka egészét az AI, azaz a mesterséges intelligencia végzi? Egy amerikai YouTuber/énekesnő és az Amper szoftver érdekes kollaborációja megadja a választ erre a kérdésre. Hallgass bele!

Szinte hihetetlennek tűnik, hogy a jövőben olyan zene szóljon mindenhonnan, amihez embernek nem sok köze van. A dalszerzéshez, ha egyáltalán nevezhetjük így, csupán néhány alap instrukció megadására van szükség – úgy mint a kívánt stílus és a ritmika – tehát sem az akkordokkal, sem a hangszerelés kérdésével nem kell foglalkozni. Értelmét veszti az alkotás öröme, hiszen többéves zenetanulás, és mindenféle hozzáértés nélkül, bárki dalt kreálhat.

Az I AM AI című album azért még nem a vég, hiszen legalább az ének, és a szöveg megírása emberhez kötődik. Jelen esetben Taryn Southern nevéhez, ő a fent már említett YouTuber, aki kapott pár vicces kritikát a munkájáért. Írták például azt, hogy a mesterséges intelligencia lehetne annyira “okos”, hogy cenzúrázza a borzalmas szövegeit…

Nektek bejön a mesterséges intelligencia által komponált zene? Osszátok meg velünk a véleményeteket!

 

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on TumblrPrint this pageEmail this to someone

Tech

Találd meg a helyed!

mai bulik
buli helyek
kocsma/bár
étterem / kávézó / teázó
divat/design-shop
mozi
múzeum / galéria
színház
bubi - közbringa
gyorsétterem
dohánybolt
strand / fürdő / wellness
Az Antropos.hu térképet folyamatosan bővítjük, ha szerinted valami hiányzik róla, akkor ITT üzenhetsz a szerkesztőknek!

Hozzászólások

lap tetejére