A vendégek

2018. 01. 10. 13:26 - Sergő Z. András/filtmekercs
Jó karakterek és egy igazi ínyencfalat. Sokaknak tetszeni fog ez a film,..

Sally Potter zárt szituációs szatirikus vígjátéka hordoz magában ugyan néhány jó fordulatot, igazi megdöbbenésekhez viszont kevés. Így maradnak a jó karakterek és egy igazi ínyencfalat. Sokaknak tetszeni fog A vendégek.

Több olyan filmet is ismerünk, ami egy helyszínen játszódik, nagyjából a film idejével megegyező ideig. Rendszerint vendégség van, maximum két kézen megszámlálható szereplővel, konfliktussal, humorral és jól megírt karakterekkel. Ezeknek a filmeknek mindig eredője a jó karakter. Ezen áll vagy bukik az egész. Elég csak néhányat felhozni az elmúlt évekből: a francia Hogyan nevezzelek? vagy az olasz Teljesen idegenek világhírű lett, de Dyga Zsombor Köntörfalakja is remekbe szabott példa.

Tulajdonképpen jól sikerült darab A vendégek is. Markánsan meghatározható stílusra helyezett kiváló karaktereket a forgatókönyvet is jegyző Potter. Janet (Kristin Scott Thomas egymaga elég lenne) és Bill (Timothy Spall) középosztálybeli nyugat-londoni lakásában nagy a készület. Az érkező vendégek Janetet ünneplik, akit a frissen megalakult árnyékkormány miniszterévé választottak. Barátnője, April (Patricia Clarkson) kellemesen pikírt, minden új betérő vendégről megvan a véleménye, persze csak a háta mögött. Férje, Gottfried (hát persze, hogy a német a leghülyébb) (Bruno Ganz) szerint a nyugati orvoslás vudu dolog; a fickó humoros módon idióta. De van itt ember a pénzvilágból, a magas tudományos életből és mindenhonnan, amiről aztán meg lehet a véleménye a rendezőnek. A vacsora hirtelen félbemarad – el se kezdődik -, amikor derült égből jövő villámcsapásként derülnek ki az ünnepelt háziasszony férjéről érdekes dolgok, aki persze eddig váltig állította: mindenben támogatta politikus feleségét…

 

 

A cik folytatása ITT!

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on TumblrPrint this pageEmail this to someone

Film

Találd meg a helyed!

mai bulik
buli helyek
kocsma/bár
étterem / kávézó / teázó
divat/design-shop
mozi
múzeum / galéria
színház
bubi - közbringa
gyorsétterem
dohánybolt
strand / fürdő / wellness
Az Antropos.hu térképet folyamatosan bővítjük, ha szerinted valami hiányzik róla, akkor ITT üzenhetsz a szerkesztőknek!

Hozzászólások

lap tetejére