Minden, minden

A modern Rapunzel karanténban él

2017. 08. 11. 09:22 - Szécsényi Dániel/filmtekercs
A szerelmes tinikkel mindenki együtt tud érezni, ám az utóbbi időben nem igazán kapták meg az adagjukat az ifjúsági romantikus filmek kedvelői.

A szerelmes tinikkel mindenki együtt tud érezni, ám az utóbbi időben nem igazán kapták meg az adagjukat az ifjúsági romantikus filmek kedvelői. A meglehetősen buta című Minden, minden ezt az űrt hivatott betölteni.

Tinédzser romantikus film nem működhet önmagában két átlagos főszereplővel. Nincs konfliktus abban, ha két normális családi háttérrel, számukra elegendő baráttal, kezelhető problémákkal bíró főhős összejön. A receptbe mindig szükséges hozzávaló, hogy legalább valamelyikük bonyolult családi háttérrel, tragikus múlttal, handicappel, furcsasággal vagy egyéb különleges tulajdonsággal rendelkezzen. Az Alkonyat esetében az imádott srác vámpír, míg a The DUFF estében csupán kívülálló volt a női főhős. Az utóbbi idők legrosszabb tinirománcában, a Ha maradnékban képesek voltak odáig elmenni, hogy egy halál közötti limbó-állapotban tartott főhős szerelmi történetét nézhettük végig.

Minden minden / Amandla Stenberg

Mostani filmünk leginkább a Csillagainkban a hibára hasonlít, ugyanis egy rendkívül beteg lány szerelmi történetét ismerhetjük meg benne. Maddy (Amandla Stenberg) immunrendszere annyira gyenge, hogy a lány kénytelen egész életét egy ház falain belül tölteni. A kinti világ kórokozói könnyen ledönthetik a lábáról szegényt, ám hamarosan kiderül számára, hogy

a szerelem fertőzőbb a baktériumoknál,
mikor Olly (Nick Robinson) a szomszédjába költözik. A családi konfliktusokkal küzdő sráccal szinte egyből megtetszenek egymásnak. Mikor az érzések a tetőfokra hágnak, Maddy elhatározza, hogy mindent megtesz azért, hogy az üvegfal ne állhasson kettejük közé.

Nicola Yoon regényének adaptációja nem markol sokat, de azt sem meri erősen szorítani. Kemény helyzettel van dolga a főhősnek, ám a film cukormázas rendezése és banális elmesélésmódja megnehezíti az átélést. A két főszereplő kapcsolata inkább az első szerelem tüzét mutatja be, mint az örök szerelemét, de ezzel nincs is gond. Amandla Stenberg látszólag megteszi a tőle telhetőt azért, hogy azonosuljunk Maddyvel, ám a film sokszor csak annyit vár tőle, hogy cukin mosolyogjon – amire tízből tízszer képes is. Viszont közel sem így képzelünk el egy lányt, aki emlékezete óta nem mozdult ki otthonról.

 

 

 

A cikk folytatása ITT!

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on TumblrPrint this pageEmail this to someone

Film

Találd meg a helyed!

mai bulik
buli helyek
kocsma/bár
étterem / kávézó / teázó
divat/design-shop
mozi
múzeum / galéria
színház
bubi - közbringa
gyorsétterem
dohánybolt
strand / fürdő / wellness
Az Antropos.hu térképet folyamatosan bővítjük, ha szerinted valami hiányzik róla, akkor ITT üzenhetsz a szerkesztőknek!

Hozzászólások (18)

lap tetejére