A CGI csodája két sci-fi rövidfilmben [VIDEÓ!]

A modern fejlesztéseknek hála pedig egyre lenyűgözőbb élményben lehet részünk filmnézés közben... VIDEÓ!

A számítógép által generált képi világ (CGI) már 2012-ben is levett a lábunkról, a modern fejlesztéseknek hála pedig egyre lenyűgözőbb élményben lehet részünk filmnézés közben. Vedd szemügyre az alábbi két videót, amelyek kb. 4 év eltéréssel kerültek fel a világhálóra.

Először Carl E. Rinsch, a 47 Ronin és a The Shapeshifter rendezőjének munkájával, a The Gift című rövidfilmmel ismerkedhetsz meg. Az alig 5 perces videó Oroszország fővárosában játszódik, és egy különleges ajándék kézbesítését, majd az érte folytatott hajtóvadászatot mutatja meg. Van itt minden: motorra pattanó robot lakáj, ladával száguldozó rendőrök és strormtrooperekre hajazó, maszkos rendfenntartók. Érdekel, hogyan lehetett mindezt egy rövidfilmbe sűríteni? Csekkold!

 

A következő, Autonomous című videó 2016-ban került fel a netre, és főhőse egy barátságosnak tűnő droid, F.R.E.D. Meglepetéseket tartogató, utolsó küldetésének néhány pillanatát követhetjük egy kihaltnak tűnő vidéken. A rövidfilm ötletgazdája az észt Aleksei Shulga (ArtStation), aki másodmagával 2 éven át dolgozott a videón. Neked bejön?

Kapcsolódó cikkek:
Egon és Dönci - első magyar CGI animáció Na, ilyen egy családi film! Gyerekeknek való kedves alakok, olyan történetben, amit igazából csak a felnőttek tudnak teljesen megérteni. A szülő is élvezi a két lökötten aranyos főszereplőt, a gyerek pedig az átlagosnál többet kérdezve sokat tanulhat űrhajózásról, relativitáselméletről, igaz, így is csak a töredékét vesz észre a felnőtteknek szóló utalásoknak. De az nem baj.
Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on TumblrPrint this pageEmail this to someone

Film

Találd meg a helyed!

mai bulik
buli helyek
kocsma/bár
étterem / kávézó / teázó
divat/design-shop
mozi
múzeum / galéria
színház
bubi - közbringa
gyorsétterem
dohánybolt
strand / fürdő / wellness
Az Antropos.hu térképet folyamatosan bővítjük, ha szerinted valami hiányzik róla, akkor ITT üzenhetsz a szerkesztőknek!

Hozzászólások

lap tetejére