2014. szeptember 16-18.

Ki lesz az Egyetemi Napok külföldi sztárvendége?

Infopark (XI., Budapest)
A 2014-es nyár kedvence, Nobody To Love, megvan? Az Egyetemi Napokon most meghallgathatod élőben!
Nincs tovább találgatás, az idei év külföldi meglepetés fellépője egyenesen az Egyesült Királyságból a Sigma, akik egy hatalmas bulival készülnek megkoronázni az első estét. 2014. szeptember 16. / 23óra, Nagyszínpad - SIGMA!

Ha valaki véletlen lemaradt volna pályájuk történetéről – pédául mert sokunkhoz hasonlóan bőven elég volt a számaikra bulizni… – a banda lényegében egy ifjú brit drum and bass duó, akik 2009 óta zenélnek együtt. Cameron Edwards és Joe Lenzie még a  Leeds University dnb estéin ismerkedtek meg, ahol a munkát, a tanulást és a bulizást egyensúlyozva kezték építgetni a karrierjüket és próbálták visszafizetni a diákhitelt. Azóta „nagy utat tettek meg”, ha szerényen akarunk fogalmazni, és a siker hozzájuk sem ezüsttálcán érkezett – évek kemény munkája áll mögöttük. Közreműködtek DJ Fresh-el és Kanye West-tel is, az utóbbi hónapokban remixelték néhány ismert előadó munkáit, köztük Ellie Goulding, Eric Prydz, Groove Armada vagy Skepta Sway dalait.

http://antropos.hu/data/9043/2.jpg

A mindnyájunk által ismert “Nobody To Love” slágerük április 6-án látott napvilágot, és nemcsak a fiúk első top 40-es dala lett, hanem meg sem állt a brit listák tetejéig. Kanye West “Bound 2” címen futó slágere volt a kreáció alapja, amit aztán 55 hellyel előzött meg a Sigma verziója a népszerűségi rangsorokon. Joe egy korábbi interjúban így mesélt a szám történetéről: “Őszintén meglepődtünk, amikor a Nobody To Love ilyen sikeres lett. Talán tudjátok, hogy a track először ingyenesen elérhető volt a honlapunkon, egészen addig, amig a kiadónk le nem vetette onnan. Évek munkája után hatalmas dolog, amikor végre ilyen elismerést kap az ember”. Új slágergyanús számuk a Changing, ahol Paloma Faith énekel a fiúk zenéjével. “Paloma még sosem szállt be így senkihez énekelni, mi viszont rögtön beleszerettünk a tehetségébe, régóta szerettünk volna egy igazi soul hangot egy dalunkhoz” – mesélte Cameron egy Dubai fellépősük előtt. “A Changing készítésekor olyan számot szerettünk volna összehozni, ahol a szöveg tényleg jelentéssel bír bizonyos szituációban lévő embereknek, és ez a dal szerintem abszolut ilyen lett” tette hozzá.
A páros sok fiatal évét tette a mostani sikerükbe, ami miatt talán egy-két egyetemi bulit is ki kellett hagyniuk, de megérte. A Sigma fülbemászó, pörgős dnb alapú számait az egész világon ismerik, és e mögött a jó szerencse mellett rengeteg is munka áll. Két hét múlva a magyar közönség is élőben láthatja a nagy sikerű duót a színpadon és a keverőpultnál, a BME Egyetemi Napokon először Budapesten! Szeptember 16-án az Infoparkban kiderül, hogy a fiúk vagy a közönség szedik-e szét előbb a színpadot.

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on TumblrPrint this pageEmail this to someone

Party-Koncert-Feszt

Találd meg a helyed!

mai bulik
buli helyek
kocsma/bár
étterem / kávézó / teázó
divat/design-shop
mozi
múzeum / galéria
színház
bubi - közbringa
gyorsétterem
dohánybolt
strand / fürdő / wellness
Az Antropos.hu térképet folyamatosan bővítjük, ha szerinted valami hiányzik róla, akkor ITT üzenhetsz a szerkesztőknek!

Hozzászólások

lap tetejére