PRINCE: A Herceg serceg

Clouds
Prince még egy szemet kapott a szeme közé. Ezotérikus hölgyeménnyel énekel egy duettet, ősszel meg mégtöbbet. Dupla dinamittal készül az őszre a Herceg.

Ha a nyolcvanas évek populáris életének fílingjét meg kellene próbálnom átadni egy ufónak, akkor a Beverly Hills-i Zsaru és Quincy Jones popzenét dzsesszessé tevő kísérleteinek megmutatása után valszeg Prince munkássága is terítékre kerülne. A jó öreg Herceg lehetett volna a világ egyik legjobb rock-gitárosa, de ő inkább a rózsaszínesebb reflektorfényt választotta, meg a habkönnyű dallamok világát, de zeneileg a rágógumi imidzs ellenére is sikerült maradandót alkotni.

A dicső korok után Prince amolyan megélhetési sztár lett. Ha elfogy a pénze, lejön a hegyről, kidob egy lemezt, hülyére keresi magát vele, azután visszamegy. Ezen lemezek minőségéről szakmai körökben megoszlanak a vélemények, de azért mindegyiken van legalább 1-2 nagyon jó szám.

http://antropos.hu/data/9025/2.jpg

A Herceg idén ősszel keményen reakviálja magát, két lemezt is megjelentet, egyet egy bizonyos 3drEyeGirllel ötszemközt, egyet pedig szólóban. A Clouds az előbbit hivatott beharangozni, nem véletlen a borítón látható harmadik napszemüveg lencse. Az ezotériában nem vagyok jártas, de legjobb tudomásom szerint a plusz látószerv a lelki síkokat nézi, a dal témáját ebből már az angolul kevésbé tudók is kisakkozhatják.

A dal zeneileg nagyon is prince-es, őfelsége le sem tagadhatná, pláne, hogy pont a dicső, nyolcvanas, szintipopos időket idézi. Kreatívnak a legnagyobb jóindulattal sem nevezhető, de a popzenei átlagot kenterbe veri. A rádiók imádni fogják, nem véletlenül. Autóban hallgatható könnyed délutáni zenének megteszi.

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on TumblrPrint this pageEmail this to someone

Zene

Találd meg a helyed!

mai bulik
buli helyek
kocsma/bár
étterem / kávézó / teázó
divat/design-shop
mozi
múzeum / galéria
színház
bubi - közbringa
gyorsétterem
dohánybolt
strand / fürdő / wellness
Az Antropos.hu térképet folyamatosan bővítjük, ha szerinted valami hiányzik róla, akkor ITT üzenhetsz a szerkesztőknek!

Hozzászólások

lap tetejére