James Franco díjat kap a filmművészet megújításáért

A kortárs filmművészet megújulásában kiemelkedő szerepet játszó alkotóknak járó Jaeger-LeCoultre-díjjal tüntetik ki James Franco amerikai színész-rendezőt az augusztus végén megnyíló 71. velencei filmfesztiválon.

Franco új William Faulkner-adaptációjának, a The Sound and the Fury című filmjének a világpremierje előtt veheti át az elismerést. Az alkotást versenyen kívül fogják vetíteni az augusztus 27. és szeptember 6. között zajló filmmustrán – adta hírül a The Hollywood Reporter című filmes szakportál.

A The Sound and the Fury című produkcióban Franco mellett Scott Haze, Tim Blake Nelson, Joey King, Ahna O’Reilly, Seth Rogen és Jon Hamm játsszák a főszerepeket. A Velencében bemutatkozó alkotás Franco második William Faulkner-adaptációja. Az As I Lay Dying című film a 2013-as cannes-i filmfesztivál Un Certain Regard (Egy bizonyos nézőpont) elnevezésű programjában debütált.

A Jaeger-LeCoultre Glory to the Filmmaker elnevezésű díjat korábban olyan filmesek kapták meg, mint Takeshi Kitano, Abbasz Kiarosztami, Agnes Varda, Sylvester Stallone, Al Pacino, Spike Lee és legutóbb Ettore Scola. Az elismeréssel a filmfesztivál a kortárs filmművészet megújításában kiemelkedő szerepet jásztó alkotókat tünteti ki.

http://antropos.hu/data/8994/2.jpg

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on TumblrPrint this pageEmail this to someone

Film

Találd meg a helyed!

mai bulik
buli helyek
kocsma/bár
étterem / kávézó / teázó
divat/design-shop
mozi
múzeum / galéria
színház
bubi - közbringa
gyorsétterem
dohánybolt
strand / fürdő / wellness
Az Antropos.hu térképet folyamatosan bővítjük, ha szerinted valami hiányzik róla, akkor ITT üzenhetsz a szerkesztőknek!

Hozzászólások

lap tetejére