Hol volt, hol nem VOLT [FOTÓK!]

Mindenütt jó, de legjobb Sopron, ugye?
A 22. VOLT fesztivál idén minden korábbi rekordot megdöntött mind nézőszám, mind programok, mind időintervallum tekintetében. A szép lányok – igen, ti! – négyzetcentiméterre felosztott aránya meglehetősen magas adatokkal büszkélkedhetett, Palvin Barbi és hátsója sem bújt el nagyon és a hajnalig tartó bulik is kilőttek a nadrágodból. Csak a szokásos fránya Metapay és a „Green festival project” lehúzása nem hiányzott. Semmi sem tökéletes, de imádunk VOLT! NÉZZ ANTROPOS.hu FOTÓKAT a VOLT Fesztiválról!

Hétfő hajnalban megfáradt testek, lábujjig nyúló karikás szemgödrök görnyedeztek „precízen összecsomagolt” sátraikkal a VOLT fesztivál előtti taxiállomáson, hiszen sokan döntöttek úgy, hogy skippelik az utolsó napi alvást. Ami teljesen érthető, mivel az Arctic Monkeys-ra legalább annyi ember érkezett, mint amennyi hazahúzott a horribilis bérletdrágítás kapcsán, de aki már kifizetett ennyi pénzt kedvencéért, az zicher, hogy csakazértsem hajtotta álomra a fejét az éjjel. A rekord látogatottságot érezni is lehetett, állítólag csak a Lővér kempingbe közel 120 ezren látogattak el az 5 nap alatt. No persze azt nem lehet tudni, hogy mi célból, – aludni, sétálni, hányni – de az adat az adat. Emellett persze ne feledkezzünk meg arról sem, hogy számtalan lehetőség volt sátrat állítani a fesztiválon, szóval szép számban szundikált(?) ott a nép, nem is beszélve a soproni szálláshelyekről.

http://antropos.hu/data/8924/5.jpg

Kattints és NÉZZ Arctic Monkeys @ VOLT Fesztivál koncertfotókat!

A rendezvényre érkezés a szokásos kövesd a tömeget metódus mellett fesztiválbuszokkal volt lehetséges, illetve a TESCO ösztönzésül félóránként ingyenes buszjáratokat indított, hogy náluk vedd meg a kihagyhatatlan kétdekásodat, akciós sörödet, no meg a napi tíz zsömlédet kenőmájassal. A kasszákhoz érkezve először a nagyon vicces A4-es papírra nyomtatott jegyünket válthattuk be karszalagra. A bérlet ezen formáját sohasem értettem meg; mit kezdjünk egy A4-es lappal? Nem lenne elég egy kisebb szelvény? Vagy ez akkora érték, hogy csak egy böhöm nagy lapra lehetett kinyomtatni? Örök rejtélyek számunkra, de gyorsan felülemelkedtünk ezen, hiszen remegve vártuk a pillanatot, hogy a csuklónkra illesszék a belépési jogosultságunkat.

Ezután következett a fesztiválkártya kiváltása, mert nem úgy van az, hogy örülsz, mint majom a farkának belépéskor, azt rohansz a relaxációs sörödért, nem – álld ki a következő sorodat is. Szerencsére annyi stand volt kihelyezve a fesztiválon, hogy ritkán kellett említésre méltó időt pazarolni a pénzfelrakás, vagy levétel procedúrájára. A kártya díja ötszáz forintot kóstált, amit bármikor visszakaphattál, ha visszaszolgáltattad egy kijelölt sátornál. A dolog pikantériáját a Green festival project adta, ugyanis fesztiválkártya kiváltásánál automatikusan levontak még ötszáz pénzt és kezedbe adtak egy rózsaszín kukásszatyrot, hogy használd, ha kell vissza a pénzed – és persze csak teli zsákokat fogadtak el. Szó nincs arról, hogy ne támogatnánk a hulladékgyűjtést, de a Szigeten korábban jól működő és mégis szolid szemétszedő kampányt átalakítva erőltették az emberekre azt, hogy ahol súlyos pénzeket költenek, még dolgozzanak is.

http://antropos.hu/data/8924/3.jpg

Kattints és NÉZZ VOLT Fesztivál Partyfotókat / 3. nap!

Jó hír, hogy a biztonsági szolgálat az utóbbi években úgy látszik összeszedte magát, ugyanis nem agyabugyáltak el senkit egy kis bodysurfingért és nem szorítottak lilatetkót a lányok alkarjára sem. Fura erről beszélni, hiszen ennek teljesen evidensnek kéne lennie, de sajnos nem minden rendezvényen az. Éppen ezért ki kell emelnünk, hogy a biztonsági szolgálat nagyrészt tisztelettudóan és emberhez méltó viselkedéssel fordult a látogatókhoz, sőt az őrök jobb pillanatukban még segítettek is a boci szemekkel kóválygóknak sátorhelyet találni.

A lepakolás és az alvóhely felállítása után következhetett a helyszín felfedezése. A hangulatos ösvényeket és a kanyargó kisutcákat ezer színben tündöklő kiegészítők ölelték körül, a színpadok kialakítása és az egyes étel-ital sátrak tökéletes formációban kerültek felállításra. A helyszínen olyan különlegességeket fedezhettünk fel, mint a Zing Burger, a Poncichter Negyed, ahol a soproni borvidék legmenőbb borászai mérték a mannát és az esténként lenyűgözően kivilágított élménypark, ahol a –remélhetőleg – kevésbé ittas emberek próbálhatták ki a különböző gyomorforgató masinákat. A VIP sátorba olyannyira szigorúan vették a bejutást, hogy az egyes zenekarok tagjait is csak PASS-szal engedték belépni. Hisz tudhatták volna, hogy: ” Az út zárva van. A holtak vésték bele a sziklába és a holtak őrzik. Az út zárva van. ” Legalább ekkora drámai érzéke volt a belépésért felelős hölgynek.

http://antropos.hu/data/8924/4.jpg

Kattints és NÉZZ VOLT Fesztivál Partyfotókat / 4. nap!

Miután a gasztronómia összes csodájával megismerkedtünk és az egymásba akasztható
repoharakból már Jengázni lehetett volna, jöhettek a koncertek. Magyar fronton nálunk a top koncertet nem a 25 éves szülinapját százszámra ünneplő Tankcsapda, hanem a 30Y és egy feltörekvő fiatal banda, a Run Over Dogs adta. A Milky Chance után porondra pattanó 30Y a szokásos pörgős hangulatot szabadította a táncoslábú nagyérdeműre és becslésünk szerint a nézőszám meghaladta a német zenekar közönségét. A legnagyobb meglepetést mégis a kimondottan feszes tempót diktáló, óriási bulit kerekítő, a lányokat a bugyijukból kirángató kutyák, a Run Over Dogs nyújtotta, akik nem mellesleg Lukács Laciék és a Nero között adtak egy sajnálatosan rövid koncertet a VIP sátorban.

http://antropos.hu/data/8924/2.jpg

Kattints és NÉZZ VOLT Fesztivál Partyfotókat / 5. nap!

Elképesztő látványtechnikával rukkoltak elő a nagyszínpad zenekarai: a VOLT robotok tüzet okádtak, a levegőben – a sörökön kívül – mindenféle konfetti és miegymás kereste a leszálló pontot, füst és pernye lepte be a végletekig felfokozott temperamentumban dúskáló közönséget. Meghökkentő volt, hogy a Skindredre mennyire kevesen voltak kíváncsiak, értem én, hogy a méltán híres The Strypes alatt koncerteztek, de Benji Webbe bármikor megér egy kiadós testmozgást. Az Arctic Monkeys dacára annak, hogy megszámlálhatatlan tömeget szólított a nagyszínpad elé, elég lagymatag koncerttel mutatkozott be, de sebaj, mert a zárónap felfokozott hangulata egészen hajnalig kárpótolta az örökmozgókat. Az Avicii: Wake me Up c. száma pedig akkor is szólt a diszkó sátrakban a héten, amikor már mindenki háromszor magához tért a tömegben. A VOLT fesztivál minden tekintetben belevaló nyári kikapcsolódásnak bizonyult. Tény, hogy finoman szólva nem pénztárcabarát program, de az országban egyre kevesebb rendezvény az. És hát mindenütt jó, de legjobb Sopron, ugye?

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on TumblrPrint this pageEmail this to someone

Party-Koncert-Feszt

Találd meg a helyed!

mai bulik
buli helyek
kocsma/bár
étterem / kávézó / teázó
divat/design-shop
mozi
múzeum / galéria
színház
bubi - közbringa
gyorsétterem
dohánybolt
strand / fürdő / wellness
Az Antropos.hu térképet folyamatosan bővítjük, ha szerinted valami hiányzik róla, akkor ITT üzenhetsz a szerkesztőknek!

Hozzászólások

lap tetejére