One Direction: A jól bevált recept

Korunk BSB-je, minden második tinlány álma, a többi meg csak tagadja... A zenekar, ami újból divatba hozta a fiúbandákat.

Amíg lesznek tinilányok, mindig lesz igény fiúzenekarokra. Bár egy rövid időre alábbhagyott a lelkesedés a mesterségesen összefabrikált, popslágereket gyártó, leginkább ötös fogatokból álló bandák gyártása iránt, pár éve poraiból főnixként újjáéledt a boyband ipar, és ez simon Cowell felfedezettjeinek, a One Directionnak köszönhető leginkább.

Az Egyesült Királyságbeli X-Factor hetedik szériájának harmadik helyezettjét a zsémbességéről híres zsűritag, Simon Cowell karolta fel és csinált belőlük világsikert. Természetesen nem Cowellt illeti a teljes elismerés, van valami az öt fiúban, ami kiemeli őket a feltörekvő zenekarok közül, és ez a kisugárzás segített eljutniuk odáig, ahol ma vannak.

A zenekar neve is azt szimbolizálja, hogy öt egymásnak teljesen idegen srác egy irányba tart. Ez a koncepció annyira jónak bizonyult, hogy később kiderült, hogy már van egy azonos nevű banda Amerikában, perre is vitték az ügyet és a brit fiúk nyertek, így vitték a nevet is.

2011 szeptemberében jelentették meg első kislemezüket a Syco Music-nál What Makes You Beautiful címmel, ami rövid idő alatt óriási siker lett a világ valamennyi országában, és lányok – kicsik és nagyok -, sőt fiúk milliói lettek a banda rajongói.

http://antropos.hu/data/8919/2.jpg

A zenekar tagjai: Niall Horan, Zayn Malik, Liam Payne, Harry Styles és Louis Tomlinson öt egészen különböző karakter, és közel ugyanakkora sikernek örvendenek mind, ami a kilencvenek és évek fiúbandáira nem volt jellemző. Szinte naponta jelenik meg róluk hír a bulvársajtóban, leginkább Harry Styles, a csapat ügyeletes fürtös „rosszfiújáról” cikkeznek, de mint elődeiket, őket is rengeteg támadás éri, és bár minden tag nagy nőcsábász hírében áll, nem egyszer felmerült már kérdéses nemi identitásuk is. Ez van, ha öt szépfiúból csinálunk franchise-t.

2011 óta már három albumuk jelent meg, debütáló lemezük, az Up All Night 2011. november 21-én jelent meg, egy évre rá, második, a Take Me Home címet viselő, tavaly pedig – a rend kedvéért ez is novemberben – harmadik lemezük, Midnight Memories címmel jelent meg. Olyan zeneszerzőkkel dolgoztak együtt, mint Ed Sheeran, a Good Charlotte vagy Kelly Clarkson, és a legutóbbi hírek szerint a Szigeten is fellépő The 1975-öt is megkörnyékezték, hogy írjanak nekik dalokat az új albumra. Sőt This is Us címmel már film is készült róluk, de a One Direction-ös ceruzakészlettől kezdve az ágyneműhuzatig mindent lehet kapni a szülők nagy örömére.

Sajnos egyelőre úgy tűnik, hogy nem látogatnak el Magyarországra, de még a közelbe se terveznek koncertállomást a közeljövőben, de a magyar Directioner-ök még reménykednek.

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on TumblrPrint this pageEmail this to someone

Zene

Találd meg a helyed!

mai bulik
buli helyek
kocsma/bár
étterem / kávézó / teázó
divat/design-shop
mozi
múzeum / galéria
színház
bubi - közbringa
gyorsétterem
dohánybolt
strand / fürdő / wellness
Az Antropos.hu térképet folyamatosan bővítjük, ha szerinted valami hiányzik róla, akkor ITT üzenhetsz a szerkesztőknek!

Hozzászólások

lap tetejére