Arctic Monkeys – van, VOLT, lesz!

Szárnyalnak a "sarkköri majmok"! - a Brit Awards idei győztese
A srácok 2002-ben indult sikertörténete tipikus példája annak, mire képes a közösségi média. Vigyázz, mit kérsz karácsonyra! Alex Turner és Jamie Cook gitárt kaptak, és alig több mint 10 évvel később, Matt Helders dobossal és Nick O'Malley basszusgitárossal kiegészülve egy világhírűvé vált zenekarral turnéznak!

A 4 tagú angol fiúbanda hírnevét a rajongóinak köszönheti, akik dalaikat terjesztették, megosztották a világhálón. Már néhány évvel a kezdeti szárnypróbálgatások után a srácok óriási arénákat töltöttek meg, és a legprofibb zenei, és technikai háttértámogatással dolgoztak.

A sheffield-i banda ügyesen egyensúlyoz az indie rock és a táncolható neo-punk irányzatok között, hangzásvilágukat sokak a Franz Ferdinandéhoz hasonlítják. Nagy-Britanniában minden idők legkelendőbb albuma lett a beszédes Whatever People Say I Am, That’s What I’m Not című korong, ami egyébként a fiúk első kiadott lemeze volt, és egy hét alatt 363,735 példányt értékesítettek belőle. Ezt az albumot még 4 követte, amelyek olyan slágereket adtak a világnak, mint a „Brianstorm”, a „Crying Lightning”, a „Suck It and See” vagy az „R U Mine”.

http://antropos.hu/data/8900/2.jpg

A tengerentúli közönség is hamar felfedezte a fiúk egyedi stílusát, így az amerikai turné nem váratott sokáig magára. Az évek alatt számos listavezető dalt adtak ki, többször bezsebelték a Mercury Díjat, és a Brit Awards is díjazta őket. Legutóbb például idén, mivel a szakmai zsűri nekik ítélte az év legjobb férfi bandájának járó díjat, ráadásul a Brit Awards támogatója, a Master Card – Év Legjobb Albuma elnevezésű díjat is a fiúk szerezték meg.

Mivel a fesztiválszezon nagy részét Európán kívül töltik, kisebb átszervezések árán sikerült a zenekart Magyarországra csábítani. A hazai közönségnek konkrétan július 6-án a VOLT fesztivál plusznapján lesz lehetősége élőben meghallgatni a srácokat, amit egyébként csak az ő kedvükért iktattak be a szervezők. A koncertet sok ezren várják már, főként azért, mert az Arctic Monkeys ebben az időszakban a régióban csak hazánkba látogat el.

A legújabb dalukhoz forgatott videó, a Snap out of it alig egy hete jelent meg a Youtube videómegosztón és máris több, mint 3,5 millió megtekintést hozott a bandának.

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on TumblrPrint this pageEmail this to someone

Zene

Találd meg a helyed!

mai bulik
buli helyek
kocsma/bár
étterem / kávézó / teázó
divat/design-shop
mozi
múzeum / galéria
színház
bubi - közbringa
gyorsétterem
dohánybolt
strand / fürdő / wellness
Az Antropos.hu térképet folyamatosan bővítjük, ha szerinted valami hiányzik róla, akkor ITT üzenhetsz a szerkesztőknek!

Hozzászólások

lap tetejére