Karrierje csúcsán Calvin Harris

Idén a Szigeten!
Mostanság talán nincs is olyan ember, aki ne hallotta volna Calvin Harris nevét. Legalább is zenéje alapján mindenképpen felismerhető az egyre népszerűbb skót Dj, aki többek közt olyan ismertté vált dalok szerzője, mint az „I need your love” vagy a „Summer”. Idén a Szigeten!

Mint megannyi zenész, énekes Calvin is művésznévvel robogott be a zeneiparba. Az Adam Richard Wiles-ként megszülető énekes dj nem mellesleg dalszövegíróként és producerként is megcsillogtatta tehetségét. Közreműködött már Kylie Minogue, Rihanna, Sophie Ellis-Bextor,valamint Cheryl Cole mellett is. A Rihannával való közös munka gyümölcsözőnek bizonyult, ugyanis ekkor született az azóta már több száz milliós megtekintést hozó „We found love” című szám.

http://antropos.hu/data/8893/2.jpg

Harris 2007-ben debütált „I created Disco” című albumával, amin olyan slágerek hangzottak fel, mint az “Acceptable in the 80s” vagy a „The Girls”.

Az akkor még csak a húszas éveinek elején járó dj karrierje tovább ívelt, két évvel később megjelentette második nagylemezét “Ready for the Weekend” címmel. Az Egyesült Királyságban ezzel be is tört a lemezlisták élére.

Az igazi áttörést a 2012-ben kiadott „18 Mounths” című album hozta meg számára. A lemezen, amelynek 9 száma is vezette a brit slágerlistákat, számos, a fentiekben már felvonultatott vendégművész hallható.

 Az elismerésekből nem szenvedett hiányt Harris, a tavalyi évben például az év dalszövegírójának járó Ivor Novello-díjjal tűntették ki.

Idén a Sziget fesztivál fellépő művészei között tisztelhetjük. Látogassatok ki minél többen, a partihangulat garantált!

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on TumblrPrint this pageEmail this to someone

Zene

Találd meg a helyed!

mai bulik
buli helyek
kocsma/bár
étterem / kávézó / teázó
divat/design-shop
mozi
múzeum / galéria
színház
bubi - közbringa
gyorsétterem
dohánybolt
strand / fürdő / wellness
Az Antropos.hu térképet folyamatosan bővítjük, ha szerinted valami hiányzik róla, akkor ITT üzenhetsz a szerkesztőknek!

Hozzászólások

lap tetejére