Idén is KREA Diploma

Ha érdeklődsz a művészetek iránt... Ha unatkozol egy délután... Ha tartalmasan szeretnéd tölteni az idődet... Ha csak elmerülnél egy alkotásban... Ha átakarod érezni... Ha felüdülésre vágysz... Ha merengeni akarsz... Ha mosolyt szeretnél az arcodra... Ha nem találod önmagad... KREA, DIPLOMA 2014!

Az 1995 óta fennálló KREA Kortárs Művészeti Iskola tesz róla, hogy a művészpalánták tovább fejlődjenek és az iskola falai közül kilépve is megállják helyüket magas fokú kreativitásukat ötvözve szakmai tudásukkal. Mára már hagyománnyá vált, hogy a végzős hallgatók munkái kiállításra kerülnek tanulmányaik végeztével. Megtekinthetjük a divattervező, divatstylist, forográfia, webdesign és újmédia, enteriőrtervező, illetve enteriőrstylistszakon végzett hallgatók vizsgamunkáit.

Az alábbiakban a teljesség igénye nélkül kívánom felvillantani néhány tanuló munkáját, hogy ezzel is motiváljalak benneteket, hogy látogassatok el az Október 6. utca 18. első emeletére.

A divattervező hallgatók munkáiban megfigyelhető a múlt és jelenkori művészeti irányzatok, események, épületek, művészek hatása. Játszottak emellett a mozgás, a fény és az optikai jelenségek összefüggéseivel. Természetesen saját ízlésviláguk szerint választva az anyagokat és a technológiai megoldásokat készültek diplomamunkáik, amelyeket ők maguk is szívesen hordanának akár a hétköznapokban is.

Idén a divatstylist hallgatók korunkat érintő kérdésekre reflektáltak. Kállay Dóra alkotását Cindy Sherman amerikai fotóművész alkotásai inspirálták. Három társadalomkritikai megfogalmazásban hozzá közel álló film ihlette munkáit, melynek az „Unknow08” címet adta.

A webdesign és újmédia szakon a tanulók törekedtek a legfrissebb piaci igényeknek eleget tenni, olyan alkalmazásokat és webes felületeket terveztek, amelyek egy adott cég vagy márka elvárásainak bizonyosan eleget tesznek. Innovatív, egyedi és felhasználóbarát megoldásokat fejlesztettek ki, amelyek látványilag is arra buzdítanak: próbálj ki, használj! Váraljai Gábor például egy okostévé interface tervezésébe tette oda magát. Az általa kreált interface által lehetőség van online szinkronizálásra más elektronikus kütyüink és a smart televíziónk között, személyre szabhatjuk ezáltal a tv felületet is.

A fotográfia szakon végzettek közül a személyes favoritom Mészáros Gábor munkája. Képei azt hivatottak bemutatni, milyen módon változott meg mára a fotóautomaták szerepe. “Az arcdokumentálás helyét átvette az önmegvalósítás.” – olvasható ismertetőjében. A képek magukért beszélnek!

http://antropos.hu/data/8833/2.jpg

Az enteriőrtervezők magyar divattervezők számára készítettek showroom és concept store látványterveket. Elsősorban az adott márka vizuális jegyeit kellett kiterjeszteniük és újra definiálni a hagyományos vásárlási szokásokat és az üzletberendezést.

Az enteriőrstylist hallgatók a vidéki élet, nomád életmód, a természettel való együttélés harmóniáját vizsgálták diplomamunkáik során. A nagyvárosi nomád életmódot Simon Edit „Urbán Nomád” című munkája tökéletesen érzékelteti a kétlakiságot, ami az urbanizáció hatására alakult ki bennünk. Csonka Fruzsina alkotása „A halott menyasszony” címet viseli. Az az egység, amelyet a tárgyakkal, azok kompozíciójával, elhelyezésével teremt, olyan történetet tár elénk, amely beszippant, mint a Csodaországba vezető nyúl ürege. Törökülésben le kell huppannod elé és engedned, hogy meséljen!

A poént persze nem szeretném lelőni, a kiállítást látni kell és megtalálni benne magadat! Úgy gondolom nem lesz nehéz dolgod, mert az alkotások teljes mértékben befogadhatóak a ma embere számára. Garantált, hogy lesz olyan munka, amelyre azt mondod majd, hogy most azonnal haza akarod vinni!

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on TumblrPrint this pageEmail this to someone

Képző

Találd meg a helyed!

mai bulik
buli helyek
kocsma/bár
étterem / kávézó / teázó
divat/design-shop
mozi
múzeum / galéria
színház
bubi - közbringa
gyorsétterem
dohánybolt
strand / fürdő / wellness
Az Antropos.hu térképet folyamatosan bővítjük, ha szerinted valami hiányzik róla, akkor ITT üzenhetsz a szerkesztőknek!

Hozzászólások

lap tetejére