2014. április 10.

Karbon az akváriumból

Carbonfools koncertbeszámoló
Idén április 10-ig kellett várni a szénbolondok első fővárosi fellépésére. A pop-szcéna igényesebb fertályát képviselő formáció ugyanis lebonyolított egy nemzetközi miniturnét, és felvett egy kislemezt is, amit ha minden igaz, egy nagyobb is követ majd az év folyamán.

A Carbonfools-t remélhetőleg nem kell bemutatni senkinek. Ha mégis, akkor dióhéjban: egy rendkívül sokoldalú, ugyanakkor vállaltan populáris, hangszeres zenét elektronikussal keverő formációról van szó.

Az idei első budapesti show-ra az Akvárium Klubban került sor. Mondanunk sem kell a hely csurig megtelt, bár igaz, ami igaz, az esemény Facebook csoportjára a kezdés előtt egy nappal került ki a „Sold out” címke (vannak bandák, akiknél ez már hetekkel a nagy nap előtt megtörténik). De a telt ház azért telt ház, és persze nagyérdemű nagyobbik hányada a szebbik nemet képviselte. Ez általában így szokott lenni, az első sorban női célközönségű Carbonfools koncertjei ideális terepnek számítanak azoknak, akik a zavarosban akarnak halászni részeg lányokra.

http://antropos.hu/data/8634/3.jpg

A Muriel korrekt felvezetése, és némi színpadi pakolászás után minimális udvariassági késéssel indult a show. Semmi flancolás, semmi effekt, semmi hatásvadászat. A srácok bebandukoltak a színpadra, és elkezdtek zenélni. Szépen húzták egyre feljebb a közönséget az egyre nagyobb slágerekkel. Ami a dalválasztást illeti, a zenekar legvidámabb orcájával volt jelen az Akváriumban, a borongósabb szerzeményekből csak mutatóban volt néhány.

Az atmoszférához a fénytechnika is hozzáadott, de ami a legnagyobb dobás volt, az a hangosítás. Mondjuk egy rock-koncerthez képest elég halk volt a hangerő, viszont minden frankón hallatszott, minden egyensúlyban volt, és kristálytiszta lett a végeredmény. A banda zenész szekciója pedig felült a frankó sound hátára, vérprofin lenyomta a show-t.

Fehér Balázs viszont néha hallhatóan a szuflából kifogyott, de annyira azért nem volt rossz a helyzet, hogy a közönségnek kedvét szegje.

Bár a legfontosabb láncszem, a frontember szerintem nem volt csúcsformában, a profi zenészgárda, a találó dalválasztás és talán Fehér Balázs karizmája elegek voltak ahhoz, hogy jó buli kerekedjen a Carbonfools idei első pesti koncertjéből.

http://antropos.hu/data/8634/2.jpg

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on TumblrPrint this pageEmail this to someone

Party-Koncert-Feszt

Találd meg a helyed!

mai bulik
buli helyek
kocsma/bár
étterem / kávézó / teázó
divat/design-shop
mozi
múzeum / galéria
színház
bubi - közbringa
gyorsétterem
dohánybolt
strand / fürdő / wellness
Az Antropos.hu térképet folyamatosan bővítjük, ha szerinted valami hiányzik róla, akkor ITT üzenhetsz a szerkesztőknek!

Hozzászólások

lap tetejére