MR2 Szimfonik+ a Müpából és az EAST

A progresszív rock legsikeresebb hazai képviselője Budapesten közel tizenkilenc év után, 2013. március 12-én a Művészetek Palotájában, a zsúfolásig megtelt Bartók Béla Nemzeti Hangversenyteremben lépett újra színpadra.

Azon az estén ünnepnappá változott a szürke tél végi hétköznap, legalábbis a közönség és az EAST zenészei számára. Mintha a Játékok és a Hűség megjelenése óta csak néhány év telt volna el, pedig több mint harminc. Az a koncert egyszer majd bizonyára a progresszív rockzene újjászületésének emlékezetes pillanata lesz.
Az EAST zenekarnak szinte a kezdetektől fogva volt egy álma: vajon hogyan szólna ez a zene szimfonikus zenekarral kiegészülve?

Aki figyelmesen hallgatja az EAST albumait, észreveszi, meghallja, hogy most is ott szólnak a vonósok, a fafúvók, a rezek, a harangok és az üstdobok, csak egy kevés zenei képzelőerőre van szükség.
Igen, léteznek közös álmok, amikor valami nagyon fontosat szeretnénk, és ez most a zenekar és közönsége számára valósággá válik, talán az utolsó órában. Az EAST és az MR Szimfonikusok közös koncertjén változatlanul az EAST progresszív zenéje fog szólni, de a színek gazdagabbá, a kontrasztok olykor élesebbé válnak, máshol éppen áttetszőbbé, a forték erőteljesebbé, és azok a gyönyörű, reménytelenül magányos pianók még magányosabb hatást keltenek majd.
A kétórás koncert programja most is az EAST szinte teljes munkásságát felöleli.

A legsikeresebb, Játékok című első album (1981) zeneanyagát, a Hűség (1982) hat opusát szvitként adják elő. A koncert további részében A szerelem sivataga (1987), a Taking the Wheel (1991) és a Radio Babel (1994) albumok legszebb számai, részletei hangzanak el.

Jegyárak: 3500, 5500, 6900, 8900, 11900HUF

2014. április 25. 20:00 – 22:00

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on TumblrPrint this pageEmail this to someone

Színház

Találd meg a helyed!

mai bulik
buli helyek
kocsma/bár
étterem / kávézó / teázó
divat/design-shop
mozi
múzeum / galéria
színház
bubi - közbringa
gyorsétterem
dohánybolt
strand / fürdő / wellness
Az Antropos.hu térképet folyamatosan bővítjük, ha szerinted valami hiányzik róla, akkor ITT üzenhetsz a szerkesztőknek!

Hozzászólások

lap tetejére