2012. július 6-8. Tiszatarján

Föld! Föld Fesztivál

2012. július 6-8. között rendezik a három napos, ingyenes Tiszatarjáni Föld! Föld Fesztivál. A szervezők a számos koncert és program mellett egy különleges eseménnyel is készülnek, ami nem más lesz, mint a Big Jump!

A Nagy Ugrás /Big Jump/ egy olyan megmozdulás, ami a folyók rossz állapotára és az ember-folyó közti barátságtalan kapcsolatra hívja fel az emberek figyelmét. A cél, hogy ez a kapcsolat, javuló tendenciát mutasson. Mivel most az emberek „hulladék lerakónak” használják leginkább vizeinket, mit sem törődve azok értékeivel, lehetőségeivel.
Ez a megmozdulás először 2005-ben valósult meg, 22 ország 31 folyójába ugrottak emberek, közel 250000-en.
Magyarországon először 2008-ban ugrottak egy nagyot a résztvevők a WWF szervezésében, ezzel is felhívva a figyelmet a Tisza árterének állapotára. A Big Jump váratlan sikernek örvendett és a szervezők 2009-ben és 2011-ben is megrendezték ezt a fantasztikus programot.

Tehát, a Föld! Föld nem mondható tipikus fesztiválnak. Sokkal inkább egy „ismerd meg Tiszatarjánt és lakosait rendezvénynek”, tarkítva mindezt számos izgalmas programmal.
Tiszatarján Magyarország egyik leghátrányosabb helyzetű falva, ahol a Szívlapát alapítvány már 3 éve szorgosan dolgozik a helyiek felzárkóztatása érdekében. Ekkor derült ki, hogy az ott élők szeretnék, ha mások is megismernék e hely sajátosságait. Ezért Tiszatarján ad helyet a Föld! Föld Fesztiválnak 2012-ben.
A fesztivál fő mozgatórugója a figyelemfelkeltés, a szórakoztatás és az aktivitás.
Programok: a falu megismerése, vízi járműépítés és verseny, biciklitúra, helyi-konyhakerti termékek bemutatása, lovas kocsi túra, tutajverseny, főzőverseny, játszóház.
Persze a zenei programok sem maradhatnak ki a sorból.
Fellép: Korai Öröm, Maszkura és a Tücsökraj, 1pont1, Nemjuci, the Corny, Képzelt Város, Kamikaze Scotsman, The Punch, Spacesh!t, SoNaR, Néhai Bárány, továbbá: RAS, Téka Együttes, Miskolc Dixieland Band.
Vasárnap pedig a fesztivál zárásaként mindenkit szeretettel vár a Big Jump!

Ha szeretnél részt venni egy újszerű, ingyenes, 3 napos, programokban és nemes célokban gazdag feszten, akkor nincs más teendőd, mint július 6.-án ellátogatni Tiszatarjánba.

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on TumblrPrint this pageEmail this to someone

Party-Koncert-Feszt

Találd meg a helyed!

mai bulik
buli helyek
kocsma/bár
étterem / kávézó / teázó
divat/design-shop
mozi
múzeum / galéria
színház
bubi - közbringa
gyorsétterem
dohánybolt
strand / fürdő / wellness
Az Antropos.hu térképet folyamatosan bővítjük, ha szerinted valami hiányzik róla, akkor ITT üzenhetsz a szerkesztőknek!

Hozzászólások

lap tetejére