A Zsolnay gyár újjászületése

Pécs legújabb üdvöskéje, az új Zsolnay Negyed, a kultúra első számú központja, első nyári szezonjára készül. A tavasz beköszöntével rengeteg színes programmal várja az odalátogatókat.

Pécs 2010-ben elnyerte Európa Kulturális Fővárosának címét, a törökországi Isztanbul és a Németországi Essen városa mellett. A nagy történelmi múlttal, rengeteg műemlékkel, számtalan kulturális hagyománnyal rendelkező város, végre lehetőséget kapott mindezek bemutatására az itthoni és külföldi turisták számára egyaránt. Az EKF jegyében épült az Új Zsolnay Negyed, a Kodály Központ, a PTE Tudásközpontja, a Múzeum utca, és került felújításra több tucat park, köztér és műemlék épület.

A régi Zsolnay Gyár utódja, egy város a városban, a kultúra központja, közösségi tér, egy hely, amely teret ad a kortárs képző és előadóművészek számára. A régi mivoltában gyár, mára a Pécsi galéria 1000 négyzetméteres kiállítótermével, egy interaktív- technikai varázstérrel, bábszínházzal és bábmúzeummal, több előadóteremmel, kávézókkal, éttermekkel, Zsolnay mauzóleummal, és a Pécsi Tudomány Egyetem Művészeti Karának Tanszékeivel egy világszínvonalú kulturális központtá bővült.

A negyed nemrégiben debütált a nagyközönség előtt, ami az első visszajelzések szerint kiválóra sikeredett. Ez lesz az első nyári szezonja, amikor is rengeteg könnyű és komolyzenei fellépéssel, ideiglenes és állandó kiállításokkal, színházi előadásokkal és egyéb kulturális, hagyományőrző, közösségteremtő programmal várja az odalátogatókat.

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on TumblrPrint this pageEmail this to someone

Képző

Találd meg a helyed!

mai bulik
buli helyek
kocsma/bár
étterem / kávézó / teázó
divat/design-shop
mozi
múzeum / galéria
színház
bubi - közbringa
gyorsétterem
dohánybolt
strand / fürdő / wellness
Az Antropos.hu térképet folyamatosan bővítjük, ha szerinted valami hiányzik róla, akkor ITT üzenhetsz a szerkesztőknek!

Hozzászólások

lap tetejére