Simon aka Soundhunter

A 2 nevű dj-vel beszélgettünk: Soundhunter aka Simon - Drum and bass vs. Tehcno. Melyik ő igazából és melyik volt előbb? Hallgasd meg az exkluzív mixeket!

-2 neved van, 2 stílust játszol, 2 féle bulisorozatot szervezel Budapesten. Melyik ez a 2 buli, melyiket milyen stílus jellemezte induláskor és most?
-Először a Dirtybass alakult meg 2002 környékén, ahol leginkább a techno kapott szerepet. Olyan külföldi zenészeket láttunk vendégül, mint pélául Surgeon, James Ruskin vagy Inigo Kennedy. Később, 2005 elején került megrendezésre az első Need4Speed, mely azóta is teljes egészében a drum and bass-ről szól, és elsősorban a hazai élvonal bemutatására hivatott, de mindemellett itt is sok ismert külföldi arcot hívtunk, pl. Black Sun Empire, C4C, Vicious Circle…

-A 2 zenei stílusod közül melyik van inkább előtérben, tört ritmus vagy 4/4 kedvelő? Szerinted melyik a híresebb?
-A Simon név régebb óta van a köztudatban mint a SoundHunter, így talán kijelenthetem, hogy inkább a technos alteregómat ismerik többen.

-Hogyan kerültél először a lemezjátszók mögé? Mi volt az, ami miatt lemezjátszót ragadtál?
-Egy véletlennek köszönhető az egész. Lementem egy ismerősöm lemezboltjába, megláttam a keverőpultot, kipróbáltam és abban a szent pillanatban tudtam, hogy nekem ezzel kell foglalkoznom. Az első otthoni felszerelésemet 1996-ban vásároltam meg és rengeteg gyakorlással, szenvedéllyel, állhatatos, kemény munkával és kitartással eljutottam idáig, ahol most vagyok.
 
-Milyen zenéket hallgatsz a hétköznapokon?
-Mindent, ami elektronika, de nem tudom beskatulyázni magam és soha nem is akarom. Nyitott vagyok mindenre, hiszen az én szakmámban haladni kell a korral és ezt élvezem is.

-Milyen zenéket/stílust részesítesz előnyben? Hogyan határoznád meg a saját stílusod?
-Techno-n belül nehéz lenne megnevezni, mivel eléggé széthúzott ez a stílus. Drum and bass-en belül a main stream zenéket kedvelem, azon belül a liquidesebb hangzástól kezdve egészen a technoidig mindent, de stílustól függetlenül a szettjeimet mindig is a dinamika jellemezte.

-Kik a kedvenceid?
-Dj-ket egyik vonalból sem emelnék ki, mert sok a technikás lemezlovas. Producerek közül Mark Broom, Christian Smith, The Advent, Joey Beltram, Secret Cinema, Gary Beck illetve Spor, BTK, Jade, SKC, mellett természetesen a régi úttörőket is kedvelem, mint például az Ed Rush és Optical párost, C4C, Vicious Circle…

-Cd, Bakelit vagy…?
-A bakelit a hangzása miatt az első helyen áll, de mostanában már gyakrabban viszek cd-ket a fellépésekre. Ennek oka, hogy sok zene cd vagy mp3 formátumban megvásárolható és némelyik megjelenéshez ebben a formában könnyebb hozzájutni.

-Ki az a külföldi fellépő aki tervben van és már elfogadta a meghívásod? Miért pont ő?
-A jövőről egyenlőre nincsen publikus info, de annyit elárulhatok hogy a N4S jövőre készül egy-két nagy dobással. ;)

-Hol lépsz fel legközelebb?
2009. dec. 26. (techno) @ K2 Club
2009. dec. 31. (techno) @ K2 Club
2010. jan. 1. NYE after (techno) @ Kamra klub
2010. jan. 16. (dnb)
2010. jan. 23. need4speed (dnb) K2 Club

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on TumblrPrint this pageEmail this to someone

Ezt is ajánljuk

Találd meg a helyed!

mai bulik
buli helyek
kocsma/bár
étterem / kávézó / teázó
divat/design-shop
mozi
múzeum / galéria
színház
bubi - közbringa
gyorsétterem
dohánybolt
strand / fürdő / wellness
Az Antropos.hu térképet folyamatosan bővítjük, ha szerinted valami hiányzik róla, akkor ITT üzenhetsz a szerkesztőknek!

Hozzászólások

lap tetejére