Dj Stefan

Január 29-én a Monoban az ANTROPOS.hu pres. Breakbeat Massive vendége Stefan, aki egy ideje folymatosan jelen van minden olyan esten, ahol a breakbeat felbukkanhat. A bakelit örök szerelmese, aki az utolsó megtakarított pénzét is képes a fekete korongokra költeni, és nem hajlandó váltani, semmilyen trend kedvéért... Hallgass exkluzív mixet!


-Hogyan kerültél kapcsolatba a zenével? Milyen előadók voltak kezdetben hatással rád?
-Gyerekközeli az élmény… igazából mindig is fontos volt a zene eddigi életemben,mindig próbáltam nyomon követni a zenefajtákat és az újdonságokat. Tinédzser koromban folyamatosan zenékre költöttem a pénzemet,így elmondhatom nálam ez abszolút megszállotság a mai napig! A 90-es években mint sokan mások én is a rap zenén és egyéb dancefloor zenéken nőttem fel,aztán ahogy teltek az évek új stílusok alakultak ki, így jött először a trance szeretete, később a house, techno mígnem valami oknál fogva olyan 2003 körül magával ragadt az Underground zenék világa! Kaptam külföldről egy Krafty Kuts mix albumot és ott eldőlt,hogy a Breakbeat valójában a kedvenc stílusom mind a mai napig.Volt szerencsém bekerülni 1 közösségi rádióhoz 2006-ban Halásztelekre ahol szombatonként 2órás műsorban mixelhettem, jó kezdés volt! A kezdetekben nagy hatással voltak rám a Freestylers, Krafty Kuts, Stanton Warriors, Prodigy, Aquasky, Fatboy Slim zenéi.

-Hogyan írnád körül, amit játszol?
-A breakbeat szettjeimben próbálok minél több break fajtát bemutatni,bár az ember stílusa változik, így én is válzatosan próbálok mixelni, de ha jellemeznem kéne akkor a bootlegeken keresztül a nuskool breaken át a tech-es hangzásig minden előfordul az igényesség határain belül!

-Milyen zenéket hallgatsz otthon?
-Nagyon változó, de legtöbbször breakbeatet, funkbreaket, 70-es, 80-as évek zenéit is szoktam…

-Kedvenc DJ/előadó/kiadó?
-Kedvenc dj-k közül Krafty Kuts, Tayo, Drummatic Twins, Ed Solo, Sam Hell, Deibeat – bár ezek előadók, producerek is. Hosszú a lista, sok a jó arc :) Kiadók közül Ibreaks, Against The Grain, Brighton Breaks, Finger Lickin, Ruff Dog, Menu, Sinister rec, Cut&Run…..

-Kedvenc lemezbolt/klub?
-Lemezboltba általában a Deep-be járok,itt megtalálom a nekem való műfajokat és nem elhanyagolható az sem,hogy itt összefuthatsz a stíluson belüli arcokkal, barátságok, kapcsolatok születhetnek! Jó hely csak ajánlani tudom! Klubok közül a Corvintető, Merlin, Instant, Mono, A38 a kedvencek.

-Stefan a neved?
-A polgári nevem Stefán János.

-Min játszol? Final Scratch, VINYL, CD stb ..és miért?
Bakeliten játszok,anno nagyon megtetszett ez a formátum és ez azóta tart.Szeretem a semmihez nem hasonlítható hangzását,fílingjét….azt,hogy a kezed alatt van a Zene!

-Mi a véleményed az általad képviselt irányzat jövőjéről Budapesten ill. világszerte?
-Abszolút van jövője ennek a stílusnak Budapesten-vidéken ill. világszerte! Csak meg kell nézni 1-2 programajánlót, mennyi elismert előadó lép fel kis hazánkban a műfajon belül legyen az magyar vagy külföldi, van rá igény!

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on TumblrPrint this pageEmail this to someone

Ezt is ajánljuk

Találd meg a helyed!

mai bulik
buli helyek
kocsma/bár
étterem / kávézó / teázó
divat/design-shop
mozi
múzeum / galéria
színház
bubi - közbringa
gyorsétterem
dohánybolt
strand / fürdő / wellness
Az Antropos.hu térképet folyamatosan bővítjük, ha szerinted valami hiányzik róla, akkor ITT üzenhetsz a szerkesztőknek!

Hozzászólások

lap tetejére