Bergi

A pécsi duhaj dj nem ismer rosszkedved. Kötelezően énekli vagy épp üvölti az aktuálisan játszott lemez refrénjét, így kénytelen az ember jól érezni magát. Tőle kérdeztük mi újság a Fresh E.R. környékén, és hallgathatjuk a friss exkluzív mixet, hogy véletlenül se szomorkodjunk ajándék keresés közben.

-Mikor és hogyan kerültél először kapcsolatba a zenével, kik voltak hatással rád?
-Általános iskola végefelé kezdtük el a haverokkal a hardcore, hardtrance, rave-nek titulált zenék gyüjtését, meg persze akkor még voltak bőven ilyen mai szemmel nézve rendkívül egyszerű eurotrance-ek. Aztán 14-15 éves koromban az azóta megszünt publikum / gfm rádióban csináltam műsorokat, de akkor az már inkább minimal / techno vonal volt.
Akiket sokat hallgattam akkoriban: Plastikman, Jeff Mills, Christian Vogel, Michael Mayer, Underground Resistance, Aux 88, Adam Bayer, Drexcya, Juan Atkins, Carl Craig, Kevin Saunderson, Johannes Heil, Dj Hell, Miss Kittin, Anthony Shakir, Steve Bug, Luke Slater, stb.

-Első nyilvános dj fellépés dátum szerint?
-Olyan 98 körül, Pécs mellet a malomvölgyi tónál szerveztünk a rádiós haverokkal egy 24 órás bulit. 15 éves voltam és kedves édesapám segített a családi autóval kivinni a bérelt hangfalakat a helyszínre. Lehetett kb. 10-15 bakelitem, meg pár cd. Arra emlékszem, hogy az első lemez amit felraktam szépen megolvadt a tűző napon (árnyék hiányában), én pedig csak néztem, hogy miért is ugrál a tű?!

-Otthon milyen zenét hallgatsz?
-Viszonylag kevés időt töltök otthon, a nagy részét alvással. Ott főleg csak az aktuális heti megjelenéseket böngészem mindenféle – a világhálón található – lemezboltban. Mixeket, albumokat pedig tömegközlekedési eszközökön vagy munkában szoktam hallgatni. Stílus szempontjából teljesen változó, most asszem éppen csak egy saját mix van a lejátszón meg Sebastian, Chromeo, Shadowdancer. Ezenkívül heti 3-4 hajós buli vagy koncert munkából kifolyólag , ami lehet hiphoptól a halálmetálig bármi.

-Hol szeretnél a legjobban játszani, mi lenne a “csúcs” :) és kivel?
-Sonar – Barcelona és az ikertesómmal :)

-Kedvenc dj-d? Kedvenc producered?
-Mostanában ők::
Dj: RoundTableKnights, Miss Kittin, Justice fiúk
Producer: MSTRKRFT, Tocadisco, SMD, Digitalism, Yuksek, Surkin, DaftPunksrácok,
Trentemoller, Marc Romboy, Gui Borrato, Ricardo Villalobos, Stephan Bodzin, Oliver Koletzi, stb.

-Mi újság a Fresher-el? Az utóbbi időben nem látjuk a neved mellett.
-Megszűnt, feloszlott. 4 éves működés és sok-sok változás után úgy döntöttünk a többiekkel, hogy nem szeretnénk tovább folytatni. Nagy titok nincs mögötte: egyszerűen kifáradt a dolog és inkább magunktól szerettük volna befejezni, minthogy a körülmények vegyenek rá minket.

-Eddig mi volt a legnagyobb party élményed dj-ként és bulizóként?
-Hát reálisan erre a kérdésre csak 2007-es dolgokról tudok válaszolni, ha nem baj. :) A többi emléket már torzítja az idő vasfoga…
Dj-ként: a Pécs melleti Remeteréten tartott open-air buli, pécsi Aquasky, VOLT fesztivál és BalatonSound, Kollektíva a Trafóban , valamint hajós bulik közül talán a Rennie Pilgrem elött voltam megelégedve magammal (többé-kevésbé) :)
Bulizóként: az idei év legjobb bulija cím nálam júniusban eldőlt. Végre eljutottunk a Sonar-ra Barcelonába.

-Hol jobb játszani. Otthon Pécsett vagy itt Pesten?
-Vicces, de már 6 éve élek fent a fővárosban és jóval több időt töltök el itt mint Pécsett, szóval én mindkettőt “hazai pályának” tekintem valamilyen szinten. Pécsnek megvan a maga kis atmoszférája és sok emlék is köt oda, Budapesten viszont jobbak a feltételek és több az ember. Mindkettőnek megvan a maga varázsa.

-Milyen stílusú zenéket játszol legszívesebben?
-Most éppen electroházat. De szeretem az ilyen éneklős minimálokat is.

-Milyen lemezt vásároltál mostanában?
-Utóbbi héten asszem Danger, Marc Romboy, Splittr, Chromeo, stb. Ilyesmiket.

-Bruce Lee vagy Chuck Noris?
-Bruce Lee

-Bakelit vagy cd?
-Bakelit. Legalább edzésben tart a táskacipelés.

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on TumblrPrint this pageEmail this to someone

Ezt is ajánljuk

Találd meg a helyed!

mai bulik
buli helyek
kocsma/bár
étterem / kávézó / teázó
divat/design-shop
mozi
múzeum / galéria
színház
bubi - közbringa
gyorsétterem
dohánybolt
strand / fürdő / wellness
Az Antropos.hu térképet folyamatosan bővítjük, ha szerinted valami hiányzik róla, akkor ITT üzenhetsz a szerkesztőknek!

Hozzászólások

lap tetejére