5 ok, amiért nyáron Rádpusztára kell menni

Feltöltődési lehetőség a természetvédelmi terület mentén? De mitől válik egy hely élménybirtokká?

6,5 hektárnyi feltöltődési lehetőség a természetvédelmi terület mentén. Ez a Balaton melletti Rádpuszta. Élménybirtok szerepel a megnevezésben, de vajon mitől is válik egy hely élménybirtokká és mire számíthatunk, ha vendégként odatévedünk?

 

1. Kikapcsolódásra és inspirációra lelhetünk

A természet közelségének és az alapos tervezésnek köszönhetőn Rádpuszta a balatoni térség gyöngyszeme. A hely romantikája magáért beszél:képzeljük csak el, milyen örömteli lehet az istálló melletti panzióban való kipihent ébredés! Fokozza a hely szépségét történelmi értéke. Rádpuszta már a X. század közepére lakottá vált. Neve, valamint a Rád nemzetség eredete I. István feleségének (Gizella) egyik hőn szeretett lovagjának fiához, RÁD-hoz köthető. Itt található a XIII. században késő-román stílusban, faragott homokkőből és téglából épült Árpád-kori templom feltárt romja, amely nyáron zenés kamara esteknek és esküvőknek ad otthont.

00

 

2. Lenyűgöző helyen kóstolhatjuk meg a kiváló magyar borokat

Rádpuszta méltó büszkesége a Magyar Borok Pincéje, amely közel két évszázad borkultúráját, szenvedélyét és tudását őrzi. Már a bejáratnál magával ragad az impozáns belső kialakítás, ahol a több ezer literes hordókból áradó hagyomány és a hely modernitása lenyűgöző párost alkotnak. Exkluzív, igényes környezetben ízlelhetjük meg 22 magyar borvidék legjobb borait, eredetvédett pálinkáit és pezsgőit.Ráadásul saját borgyűjteményt is összeállíthatunk, amelyet a Bortrezorokban tökéletes körülmények között őrizhetünk meg.

 

3. Élményekkel gazdagodhatunk

A szórakozására is gondoltak a tervezők. Rádpuszta lovardája, a Magyar Lovas Turisztikai Szövetség kiemelt bemutatóhelye, amely az MLTKSZ minősítési rendszerében 5 patkós minősítést ért el. Itta nagyobbak lovasoktatáson és tereplovagláson, a kisebbek pedig pónilovagláson és sétakocsikázáson vehetnek részt. További izgalmas programok is várjáka családot, példáulíjászkodás, quadozás, gokartozás,sportpályák és állatsimogató.

 

4. Gasztronómiai utazást tehetünk

A számtalan program után és a páratlan italok mellé viszont ízletes étel is dukál. Jó hír, hogy az Élmények birtokán ízlelőbimbóinkra is gondolnak. A hagyományos magyaros ételek mellett, szezonális fogásokkal és kemencében sült finomságokkal várják a látogatókat. Sőt, az igazán edzettek azúgynevezett látvány disznótor keretén belül egy egész napon át tartó toros menü elfogyasztására is vállalkozhatnak. A Magyar Konyha Balatonlellei Rádpusztát a legjobb 5 csárda közé választotta.

 

5. Közelebb kerülhetünk egymáshoz

Nem tudni, hogy a hely varázsa, a programok vagy a panzió romantikája az oka, de az Élménybirtok számtalan emberi kapcsolat fel-és újraépítésében segített már. Bizonyára köszönhető ez annak is, hogy a páros kikapcsolódás mellett, a céges csapatépítéseken át akár több száz fős rendezvények befogadására is alkalmas a hely mind nagysága, mind kiszolgálási képessége miatt.

 

Utazz Rádpusztára élmények között!

Az Élménybirtokra ingyenes transzfer biztosított kisvonattal vagy busszal Fonyód, Balatonboglár, Balatonlelle, Balatonszemes, Balatonszárszó és Balatonföldvár központjából, előre egyeztetett időpontokban.

 

Programokról részletesebben ITT!

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on TumblrPrint this pageEmail this to someone

Gasztró

Találd meg a helyed!

mai bulik
buli helyek
kocsma/bár
étterem / kávézó / teázó
divat/design-shop
mozi
múzeum / galéria
színház
bubi - közbringa
gyorsétterem
dohánybolt
strand / fürdő / wellness
Az Antropos.hu térképet folyamatosan bővítjük, ha szerinted valami hiányzik róla, akkor ITT üzenhetsz a szerkesztőknek!

Hozzászólások

lap tetejére