11 éves a Be Massive [interjú]

2014. november 22. Corvintető
11 éves a Be Massive szervezőcsapat. A szülinapi buli kapcsán mesélt az Antropos.hu-nak dj Metha, Mira és Lucky 23. INTERJÚ!
11 éves a Be Massive szervezőcsapat, november 22-én a Corvintetőn Meat Katie-vel ünnepelhetünk velük. A születésnapi buli kapcsán mesélt az Antropos.hu-nak dj Metha, Mira és Lucky 23. NYERJ BELÉPŐT a bulira ITT!

-Milyen zenekből épül fel a szetted?

Metha: -Stilusilag tech-funk es Minimal funk, ez csúcsminősegi techno, house és teches tört műfajok találkozási pontja ha egész hivatalos akarok lenni. Sosem szerettem a monoton dj-szetteket. Szeretek játszani a ritmusokkal. Kedvelem a sötet tónusú, de finom témákat, súlyos basszusokat a letisztult zenéket. Breakbeatben a mai napig a régi 8-10 éves Elite Force illetve Evil Nine hangzásvilágát, technoban az Oliver Huntemann féle aljasabb de meg is okos hangzást kedvelem.

Mira: -Leginkább techno-, breakorientált aggyal gyártva. A szettjeim így kisebb-nagyobb stíluskalandozásoknak a terepe, a technos lüktetés.

Lucky 23: -Többnyire breakbeat, electronica és techno stílusokból válogatok, annak függvényében, hogy mikor és hol játszom. Egy BM bulin biztos, hogy erős sötétebb hangzást és törteket keverek. Álltalában az erős dobalapú zenéket kedvelem egyébként

 

 

.-Kik vannak rád mostanában hatással? Producerek, DJ-k?

Metha:Huh, nehéz kérdés, de mondjuk a top: Oliver Huntemann, Maceo Plex, Mike Hulme, Alex Niggeman, Sam Paganini, Simon Shackleton és Mike Hulme.

Mira: -Szerintem a rám aktuálisan hatással levő lista több százas! :) De néhány visszatérő formáló: Dirtybird Rec., Gaiser, Julian Jeweil, Ben Mono…

Lucky 23: –Még mindig nagy hatással vannak rám a 10 évvel ez előtti breakbeat producerek zseniális tiszta zenéi. Mai napig a Hybrid, Elite Force és Introspective féle hangzás van rám nagy hatással. Ha mostani egészen friss hatásról beszélünk akkor pedig Simon Shackleton és Mike Hulme. Aki ismeri ezeket az előadókat, most mosolyogni fog. :)
-Számodra a legkedvesebb/legjobb Be Massive buli?

Metha: -Nehéz felsorolni. Természetesen a legelső külföldi vendégem Jhz a MONO-ban mindig kedves emlék marad. Aztán utána a 2 nagy példaképem amikor először sikerült elhívni játszani Be Massive-re: Elite Force-t és Huntemann-t. De mindegyik fontos emlék, mert csak olyanokat hívtam akiket szeretek. Az első hajós bulink is szenzációs volt – az Európa hajón – 3 éve ami telt házas volt. A tavalyi 10. szülinap is meghatározó volt.

Mira: -Pig & Dan, Sam Paganini, Hybrid… nagyon nehéz! Igazából az összeset imádtam, csupa olyan előadót hívunk meg, akik a kedvenceim közé tartoznak.

Lucky 23: -Rengeteg ilyen volt. Úgy emlékszem a 9. és a 10. szülinapi buli eszméletlen volt, de például az első Krafty Kuts Corvintetős buli is hatalmas volt. És sose felejtem el a Corvintető régi DJ pultjában is milyen jó BM bulikat csináltunk.
-Hogy látod milyen rendezvényekre van manapság igény?
Metha: -Lehet negatív vagyok kicsit de azt kell mondanom, amit sok nagy öreg is fájdalmasan említ. Legutobb James Lavell mondta, hogy a zenének szinte már nincs értéke. Mindenki használja, de senki sem akar érte fizetni. Letölthető ingyen, a bulizók többségének szinte alap elvárás, hogy nem akarnak belépőt fizetni. A helyek tulajdonosai nem akarnak olyan klubbot építeni ahol első a hangtechnika, után a többi. A legfontosabb, hogy a vendég igyon, a zene és a dj meg olyan amilyen. Ahogy én most látom Budapest Európa Tescója. A belvárost hétvégén ilyesztő trollok (külföldiek főleg) lepik el, és használják, mint a játszóterüket. Az ingyen és az occsó nem épp a minőség felé hajtó erők. Mert ugye ami ingyen van azt meg sem becsüljük. Tehát a kérdésre egyszerűen a válasz: Egyre nehezebb számunkra értékkel bíró rendezvényeket szervezni, amik vissza is termelik azt a rengeteg pénzt és energiát amit beleteszünk. Szerencsére a Be Massive közönség megbecsüli a zenét, és teljes lélekkel mindenki jelen van. Jó arcok ahová csak nézel!
 
Lucky 23: -Igény sajnos főként arra van, hogy jól nézzünk ki, rúgjunk is be és mindegy a zene csak csajok legyenek. Pedig csak tiszta őszinte zenei eseményekre volna szükség, ahol nem a sztereotip megjelenés és bulizás a lényeg, hanem csak a zene.
 
Metha1
-Merre tart a Be Massive?

Metha: -Nagyon erősen dolgozunk, hogy hamarosan elinduljon a Be Massive label, és a sorozat ezentúl már label-niteként is működjön. Külföldön már meglehtősen erős a renoménk. Folyamatosan kapjuk a leveleket, és akik voltak nálunk vendégek azokkal is szoros a kapcsolat. Ezt a szelet szeretnénk még nagyobb vitorlával most befogni, és felkerülni LABEL-ként is a nemzetközi porondra. A következő évadban is hozunk olyan neveket akik első alkalommal járnak majd Magyarországon, de úgy érezzük előremutató amit csinálnak. Emellett jönnek olyan nevek is, akik voltak már nálunk, de muszáj repetázni a zenei élményből amit adtak nekünk. Ezek a vendégekkel zeneileg határozottan egy irányba halad az utunk, és ez ad egy megerősítést, hogy megmarad a hitelességünk :) Emellett már tervezzük a nyárra a jobbnál jobb szabadtéri megmozdulásokat, közösség központú eseményeket.

Lucky 23: -Egy erős egyedi hangzás és atmoszféra felé, amely összefüggésben van a 3 DJ elektronikus zenei stílusának eklektikájával, minőséggel, valamint Metha és Lucky saját zenéivel. A Be Massive már nem csak egy bulisorozat, hanem zenékről és emberekről szól.
-Elég teret kapnak szerinted a hazai fellépők, vagy az érdeklődés már csak minimum egy külföldi fellépővel lehet felkelteni?
Metha: -Szerintem itthon óriási tehetségek vannak. Sokszor az az érzésem, hogy a hazai dj-k nem egyszer lejátszák a külföldi vendéget. Még is másnap nem Őt dicsérik, hanem azt a fellépőt akiben előző este még csalódtak, de hát ezt még sem írhatják, mert akkor mi lesz. Szerintem ez egy rossz magyar beidegződés még, hogy nehezen tudunk büszkék lenni a saját tehetségeinkre. De szerintem jó irányba fog ez mozdulni. Olyan magyar producer zászlóvivők vannak akik már egyedül megtöltenek helyeket.
Lucky 23: -Ha rajtunk múlik biztos kapnak hazaiak is teret, eddig is így volt ez, Mira így csatlakozott hozzánk. De nem tudom mások hogyan csinálják.

 

 

Miért szeretsz a Corvintetőn játszani?

Metha: -Nehéz elvonatkoztatni, ha az ember arról a klubról nyilatkozik, aminek a nyitás óta részese. Együtt fejlődunk, rengeteg élmény kötődik a helyhez. Nyáron a tető rész önmagáért beszél, miért is egyedülálló. Kezdjük ott, hogy egy épület tetején van. A belső tánctér nekem személy szerint a kedvencem ezzel a LED-világítással. A jegyszedőtől a pultosokig, a főnökséget és a biztonságiakat is beleértve, nekem olyan, mint egy nagy család. Mikor megyek játszani; olyan mintha hazamennék.

Mira: -A budapesti parti élet talán legmeghatározóbb pontja évek óta, és egy olyan hely, ahol otthon érezhetem magam. Itt megtalálható az a közönség, aki nyitott, különlegesre, inspirálóra vágyik, és a kikapcsolódás helyett inkább bekapcsolódást keres.

Lucky 23: -Hazai pályának érzem, kedvelem az underground club feeling és a tetőterasz lazaságának keveredését.
 
mira lucky metha

-Mióta készítesz saját zenét? Kedvenc saját zenéd? 

Metha: -Aktívabban 2008 ota, Kid Panel segítségével kezdtem. Ő mutatta meg az alapokat és a mai napig összejárunk, nagyon sokat lehet tőle tanulni, és remek tanár. (Break: Never trust a robot / Techno: come home my little jeti)

Mira: -3-4 éve kezdtem el, és először csak saját magam szórakoztatására. Közben elvégeztem egy zenekészítő kurzust (IMPRO), ami már nagyobb eszköztárat adott a kezembe az ötleteim megvalósításához, és azóta saját magam képzem. Kedvenc saját zeném a ”Nascent Music”.

Lucky 23: -2007 óta készítek zenéket. Kedvencem mindig az aktuáils friss zeném, talán mert hangzásban is és minőségben is folyamatosan jobbat próbálok hozni. Ha visszakanyarodunk akkor a tavalyi Music című zeném az olyan igazi harapós Lucky track.

-Következő megjelenés?

 

Metha: -Az utolsó 2 hónapban elvileg 4 Ep jön ki. 2 techno, 1 break és egy LOT49 válogatás album, amin 4 zeném lesz.
Lucky 23: -2014 november közepe vége felé jelenik meg a Breaks.sk Recordsnál egy érdekes zeném.
 

-Mi volt eddigi karriered csúcs élménye? 

Metha:A 2 évvel ezelőtti 10éves Methamorphozis estem amire rengetegen eljöttek, olyanok is akiket utoljára a Mono-ban láttam. Végig nyomták a 8 órás szettemet, szenzációs atmoszféra volt. természetesen minden saját bulim egy új élmény. Ami még kiemelkedik, Ibizára amikor kijutottam a BURN álltal, vagy amikor 10 ezer ember előtt debütáltam a Rise.Fm-en Siófokon. Aztán amikor első alkalommal játszottam Angliában, Elite Force-szal utána az első Be Massive saját színpad a Soundon (szintén a Burn-el). Producerként az első megjelnésem a LOT49.-en, és épp most élem meg a csúcsot, mert ma 11. a zeném. Sok élmény van, nehéz kiemelni egyet, minden évben egyre szebb csúcsokat sikerül elérni és ez is a cél!
 
Lucky 23:Produceri munkákban, amikor megjelennek a zenéim még mindig csúcs élmény, de kiemelkedő volt Meat Katie felkérése közös zenei kiadványra. Vagy pl egy másik élő ikon amikor elkéri a zenémet, hogy küldjem át neki, mert játszaná. DJ-ként pedig a nyári fesztiválok, különösen a BM-es Balaton Sound-os estünk 2 éve.
 
-Mivel telik egy átlagos hétköznap?
Metha: -Család, zene, munka, sport.
Lucky 23: -Szerelemmel, munkával és zenével.
1779048_620120658041931_298472840_n
-Mit tanácsolsz azoknak akik most kezdik a dj szakmát?

Metha: -Olyan zenét játsszanak amit éreznek, szeretnek. Ne engedjék magukat befolyásolni, ne vegyenek fel divat stílusokat, mert akkor elveszik a lelek ami ezt az egészet működteti. Legyenek kitartóak, alázatosak, és az állandó fejlődés épülés legyen az alap elvárás önmaguktól.-Amikor zenélnek ne egy idióta ripacs szerepet vegyenek fel hanem adjak át magukat a zenének és mosolyogjanak, kommunikáljanak a közönséggel …ja és szerintem mielőbb kezdjen saját zenét írni..

Mira: -Zenei elképzelések terén hallgassanak magukra, de inspirálódjanak, ahonnan csak lehet, művelődjenek.

Lucky 23: -Csak őszintén csinálják, ne keseredjenek el ha nincsenek telt házas bulik, élvezzék a zenét és hogy a Dj-zés a zenéről szóljon, ne a hírnévről és egyebekről.

Kapcsolódó cikkek:
11 éves a Be Massive Idén 11 éves a Be Massive bulisorozat. Közkívánatra Meat Katie-t hívják vendégül a Corvintetőre.
Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on TumblrPrint this pageEmail this to someone

Party-Koncert-Feszt

Találd meg a helyed!

mai bulik
buli helyek
kocsma/bár
étterem / kávézó / teázó
divat/design-shop
mozi
múzeum / galéria
színház
bubi - közbringa
gyorsétterem
dohánybolt
strand / fürdő / wellness
Az Antropos.hu térképet folyamatosan bővítjük, ha szerinted valami hiányzik róla, akkor ITT üzenhetsz a szerkesztőknek!

Hozzászólások

lap tetejére